Kezdőlap Hírek Autók Az elektromos autómegosztásé a jövő!

Az elektromos autómegosztásé a jövő!

662
0
elektromos autómegosztás

A Londonban népszerű kerékpármegosztó Santander Cycles (leánykori nevén Barclays Bike Hire) rendszer mintájára James Langton szerint a jövő nagyvárosaiban a közlekedés gerincét az elektromos autómegosztó rendszerek adják majd.

elektromos autómegosztásA kerékpározás vitathatatlanul környezetbarát, a növekvő kerékpáros forgalom azonban a kerékpáros balesetek számát is növeli, Langton szerint pedig erre a problémára a megoldás egy elektromos autókölcsönző rendszer lenne.

elektromos autómegosztásA terv szerint a kerékpárkölcsönző rendszerekhez hasonlóan a dokkolóállomásokon jogosítvány és bankkártya segítségével kis, zéróemissziós és a kerékpárnál lényegesen biztonságosabb elektromos autót bérelhetnénk.

elektromos autómegosztásA rendszer gördülékeny működése érdekében a kölcsönbe vehető autók akkumulátorcsomagja csak egy órás utazást tenne lehetővé, így azt újra dokkolni kellene az újra töltés érdekében egy dokkolóállomáson.

elektromos autómegosztásA rendszer használóinak városban való gyors haladását pedig az ötletgazda szerint az autók kis mérete mellett a buszsávok használati engedélyével is lehetne fokozni.