Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az óra, ami a Földre hozza az univerzumot

0

Egy földöntúli felfedezésből egy ízig-vérig földi órát készített a Xeric Trappist-1 Moonphase időmérője formájában. Inspirációként a Trappist-1 csillagrendszer szolgált, amely arról ismert, hogy hét szárazföldi exoplanetájából három lakható. A névrokon karórát úgy tervezték, hogy a viselő miniatűr formában ízelítőt kapjon a csillagközi utazásokból.

Trappist-1 Moonphase

Tizennyolc évig vizsgálták különböző teleszkópokkal a 2017-ben felfedezett exoplanet-rendszert, amely a Jupiter méretű vörös törpe csillag, a Trappist-1 körül alakult ki, és 39 fényévnyire helyezkedik el a Vízöntő csillagképtől.

Trappist-1 Moonphase

Annak ellenére, hogy több ezer az emberi élet számára potenciálisan alkalmas bolygót fedeztek fel a csillagrendszerünkön kívül az elmúlt években, a Trappist-1 rendszer egy igazi jackpot a maga hét Földszerű bolygójával. Ezek közül három a szülőbolygójuk közelében kering, ahol van lehetőség az életre, mivel a hőmérséklet lehetővé teszi a folyékony víz meglétét, így az általunk megszokott életformára is lehetőség van itt.

Trappist-1 Moonphase
A Trappist-1 Moonphase nem nevezhető aprónak – legfőképp a 44 mm-es átmérője miatt. A Xeric szerint a felső rácsozatot úgy tervezték, hogy egy űrhajó megfigyelő fedélzetére hasonlítson, és az International Space Station (ISS) kupoláján, valamint Vasarely op art művészetén alapul. Az volt az ötlet, hogy a viselőnek az legyen az érzése, hogy egy csillagjáró fedélzetén van, ami a Trappist-1 felé tart. A számlapon két „bolygó” is helyet kapott, ezek jelzik az órákat és perceket.

Trappist-1 Moonphase
A Trappist-1 Moonphase szívében a Ronda caliber 708 szerkezet ketyeg. A számlapon egy nagy és egy kisebb Super-LumiNova bolygó helyezkedik el, és a közepében egy ablakban az épp aktuális Hold állást lehet látni, továbbá alternatívaként római számokkal az időt is mutatja az Ursa Minro csillagképpel. Emellett hat óránál található egy apró ablak a dátummal.

Trappist-1 Moonphase
A kézzel készített, csészealj alakú 316L rozsdamentes acéltokot az 5 atmoszféranyomásig vízálló Healite-ből – a NASA által az Apollo űrhajó asztronautainak órájához használt anyaghoz hasonló akril műanyag – készült kristály fedi. A Healite puhább, mint a zafír és könnyebben megkarcolódik, de nem törik apró, éles szilánkokra, ezért az űrügynökség biztonságosabbnak értékeli a zéró gravitációban.

Trappist-1 Moonphase
A Trappist-1 Moonphase-t American Horween bőr szíjra rögzítették, aminek felülete az űrruha kesztyűjének textúráját idézi. Az óra többféle színváltozatban elérhető, mindegyikből 2017, számozott darab készül.

Trappist-1 Moonphase
Az ajánlott fogyasztói ára 350 dollár, de a Kickstarter kampány részeként, akik korán befizetnek az órára, 219 dollárért juthatnak hozzá.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «