Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Betondizájn

0

A Flxbl Design Consultancy okosan használta fel a durva felületű betont ennél az otthonnál Ahmedabadban, Indiában. A Private Residence No. 7 elnevezésű épületet úgy tervezték, hogy enyhítse a trópusi éghajlat nyári forróságát a lamellás homlokzattal és gondosan elrendezett, kifelé nyíló enteriőrrel.

Betondizájn

A Private Residence No. 7 egy négyfős család számára készült, alapterülete 789 négyzetméter. A nemrég befejezett otthon a gyönyörűen rendezett kert mélyén fészkel egy nyüzsgő nagyvárosi kerületben.

Betondizájn
A földszinten található nappali a kertbe nyílik hatalmas elcsúsztatható ajtókkal, ugyanúgy, mint a konyha, az étkező és az edzőterem. Az emeleten helyezkedik el a főháló és egy másik hálószoba, tetőtéri kert, szórakoztató helyiség, melyek mind a központi udvar körül vannak elhelyezve.

Betondizájn
A hatalmas fa lamellákat a felső szint homlokzatára helyezték fel, és kézzel lehet szabályozni, hogy blokkolja a napsugarakat, vagy épp beengedje az enyhítő szellőt.

Betondizájn

A tervezők részéről nincs információ arról, hogy a házat kizárólag passzív módon hűtenék, ezért valószínűsíthető, hogy légkondicionálás is be van szerelve.

Betondizájn
„Az épület a helyi klímára szolgál válaszként, amely az év nagy részében forró, miközben rengeteg természetes fény és levegő jut be minden helyiségbe” – magyarázza a Flxbl Design Consultancy.

 

“A belső terek, a homlokzati nyílások, a tetőtéri udvar, az emelt kert és a meghosszabbított falak együtt dolgoznak a fénnyel, az árnyékokkal és a tájjal, ezzel a természet erőteljes befolyását hozzák létre, miközben érintetlenül tartják a monolit szerkezetét.”

Betondizájn

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «