Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Cipő készült a kompakt Lexusból

0

A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az anyaghasználat és a finom kidolgozású részletek magukért beszélnek.

Lexus cipő

A sportcipőkre általában tömegtermékként tekintünk, a brit Norman Walsh futócipői azonban más kaptafára készülnek: az 1961-ben alapított cég névadója a negyvenes években tanulta ki a szakmát, és mivel gyakornokként olimpikonok versenycipőin volt szerencséje dolgozni, kézműves cipésztudását a sport szolgálatába állította; cége készítette többek között a világ első, kifejezetten hegyi terepre, illetve erdőre optimalizált futócipőit.

Lexus cipő
Ahogy a Norman Walsh a tradicionális mesteri szaktudást a legmodernebb technológiákkal és know-how-val ötvözi, ugyanúgy találkoznak a japán kézműves hagyományok és a hightech a Lexus termékeiben. Szinte magától értetődő volt tehát, hogy az autógyártó a brit cipőmanufaktúrával együttműködésben készítette el első lábbelijét. Az egyszerűen Lexus x Norman Walsh névre keresztelt sportcipő formavilágát, anyagválasztását a CT 200h F Sport modell külső és belső részletei ihlették. Nem volt véletlen a választás: a Lexus kompakt ötajtós típusa szellemiségében ugyanazt a pezsgő nagyvárosi életet élő, különleges megoldásokat kereső, de mindemellett a legmagasabb szintű funkcionalitásra és fenntarthatóságra vágyó, fiatal vevőkört szólítja meg, mint a több mint 55 éves múltra visszatekintő manufaktúra.

Lexus cipő
A tervezők nem csupán a CT 200h F Sport utasterének fekete-piros színvilágát emelték át a felsőrész kialakításába, de a fényűző, perforált bőrkárpit is megihlette őket: a szokásos felsőruházati minőségű bőr helyett olasz autóipari bőrből és nyersbőrből készítették el a cipőt – korlátozott példányszámban, teljes egészében kézi munkával.
Miután pedig megvalósult a lábbeli, a Lexus formatervezőin volt a sor, hogy tisztelegjenek az új együttműködés előtt: egy CT 200h F Sport modellt a cipő szín- és textúra-világába öltöztettek. A tényleges alapanyagokat beszkennelték, majd azok árnyalatát és felületi mintázatát hűen valósították meg. A teljes hitelesség érdekében a fekete felületeket is fóliára vitték, hiszen a fekete fényezés árnyalata nem adná vissza híven a cipő hatását.

Lexus cipő
Az így elkészített, teljességgel egyedi CT 200h a sportos hangulattal tökéletesen harmonizáló, matt fekete keréktárcsákat kapott, amelyekre a gyári szerelésűnél kisebb falmagasságú, 215/40 R18 méretű abroncsok kerültek. A futóművet 30 milliméterrel leültették.

„A Lexus CT F Sport tematikájú cipő megalkotásakor többre vágytunk, mint hogy egy meglévő modellt felcímkézzünk; valami különlegeset akartunk, amely megtestesíti a márka értékeit: a merész formatervezést, a kézműves mestermunkát, a fényűzést és a kényelmet” ¬– mondta Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai leányvállalatának igazgatója.

Lexus cipő

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a címkék ne lennének fontosak. A két cég együttműködését apró, de annál stílusosabb részletek koronázzák meg: a Norman Walsh cipőit jellemzően díszítő brit zászló motívum átköltözött az egyedi kidolgozású hibrid autóra, helyére pedig a Lexus emblémája került.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «