Kezdőlap Hírek Autók Citroën 2CV modern köntösben

Citroën 2CV modern köntösben

2362
0

A Citroën eCV koncepcióautó projektje vissza kívánja hozni az ikonikus Citroën 2CV-t (Chevaux Vapeur) a 21. századi modern világunkba. 1949-ben a Citroën bemutatta a 2CV-t, és most, 70 évvel később, Martin Hajek teljesen újragondolta egy elektromos autó formájában, és megalkotta a Citroën eCV-t.

Citroën eCV

Az inspirációt Martin Hajeknek az adta, hogy amikor Párizsba látogatott, ráeszmélt, hogy a francia fővárosnak nem volt valódi autós ikonja, mint például London fekete vagy New York ikonikus sárga taxijai. Szóval, miért is ne lehetne a Citroën ez az ikon Franciaországban?

Citroën eCV
A Citroën eCV koncepcióautóban a hagyományos műszerfalat felváltja annak digitális változata, kisebb, de ugyanúgy kiálló fényszórókkal rendelkezik, és az oldalsó tükröket apró kamerák helyettesítik. Összességében az ikonikus forma meghatározó jegyeit hordozza magában, egy modernebb lekerekített, kissé rajzfilmszerű alakban.

Citroën eCV
Az elektromos autók és az autonóm vezetés térnyerésével sok autógyártó kezdte klasszikus mintáit behozni a modern autógyártásba, mint például a Smart Vision EQ fortwo, a Honda Urban EV vagy a Peugeot e-Legend.

Citroën eCV

Citroën eCV

Citroën eCV

Citroën eCV