Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Digitalizált magnó deck

0

A lengyel Arthur Mlynarz régi hi-fi berendezéseket gyűjt, javít és állít helyre. Előfordul azonban, hogy már menthetetlen darabok kerülnek hozzá.

Nordmende CD 1200

Mlynarz azonban új életet szeretne adni a vintage kazettás magnóknak, ezért egy okostelefont épített egy törött lejátszóba, és hamarosan megszületett az MP3 Tapeless Deck Project. Most számtalan régi berendezés veszi körül, ami csak arra vár, hogy valaki rábólintson, és Mlynarz máris egy modern digitális zene lejátszóvá alakítja a kiválasztott modellt.

Nordmende CD 1200
Legutóbbi projektjénél fúrt, faragott és egy ’70-es, korai ’80-as évekből való Nordmende CD 1200 magnót alakított át Tapeless Deckké a múlt hónapban. Azzal kezdte, hogy kiszerelte az audio lejátszó belső mechanikáját, és egy okostelefont szerelt bele, amin egy zenei alkalmazás fut, majd az egészet csatlakoztatta.

Nordmende CD 1200
A zenék közül az okostelefon érintőképernyőjén lehet válogatni, ahol egy kazetta animáción lehet tovább kapcsolni vagy számokat lejátszani. A zenéket Wi-Fi kapcsolaton lehet átküldeni az okostelefonra, de akár egy internetes rádióra vagy zenei stream szolgáltatóra is tud csatlakozni.

Nordmende CD 1200
A telefon akkumulátora automatikusan töltődik, ha a lejátszó be van kapcsolva, hiszen nehezen lehetne elérni a bekapcsoló gombot a mobilon, amikor minden be van állítva a lejátszáshoz. Ez a funkció a magnó egyik fizikai gombjához van csatlakoztatva.
A Nordmende készülék az alkotó weboldala szerint elkelt, azonban más vintage lejátszók várnak az átalakításra, így, ha szeretnél egy kis retro stílust adni a nappalidnak, mind emellett szeretnéd élvezni a modern technológia előnyeit a régi audio kazetták lejátszása helyett, érdemes felkeresni Mlynarz oldalát.


Nagyjából egy hétbe telik megépíteni a készüléket, az ár pedig annak függvénye, hogy mennyit kell dolgozni vele. Iránymutatásként, jelenleg egy Technics M12 230 dollárért eladó.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «