Kezdőlap Hírek Tech Egy 6 méteres hullámon keresztül vezetett az út az LG Las Vegas-i...

Egy 6 méteres hullámon keresztül vezetett az út az LG Las Vegas-i kiállítóterébe

1177
0

Minden évben hatalmas érdeklődés övezi a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállítását Las Vegasban.

Hatméteres hullámok a Las Vegasban

A Consumer Electronics Show (CES) idén ismét trendszetter megoldások egész sorát hozta el, kezdve a kapszulás sörfőzőgéptől, a konyhai okoskijelzőkön át a feltekerhető televízióig. Az LG OLED-kijelzőkből álló installációjától azonban minden száj tátva maradt, hiszen 260 képernyőn több milliárd pixel jelenítette meg az élő természet csodáit.

Hatméteres hullámok a Las Vegasban
Az OLED technológiával készült kijelzők hihetetlenül élénk színeket és végtelenül kontrasztos képeket jelenítenek meg, különlegességük pedig, hogy görbületük szinte bármilyen irányban állítható. Az idei CES kiállításon az LG standjának bejáratát 260 darab, egyenként 139 centiméter átmérőjű kijelzőóriás díszítette. Az installáció 112 sík, 76 homorú és 72 domború panelje tökéletes hullámformát alkotott, amin gyönyörűen jelentek meg az olyan természeti csodák, mint a vízesés, a sivatag, az erdő vagy épp az óceán.


A több mint 6 méter magas és közel 20 méter hosszú installációt természetesen nem csak a képi világ tette különlegessé, hanem a hozzá illő hangzás is. Az LG a 2019-es otthoni felhasználásra szánt OLED tévéibe is a kiállításon használt hangszórók típusát építi be, így hamarosan a nappalinkban is megtapasztalhatjuk a CES-en megalkotott élményt.