Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladó a Rock’n’Roll királyának privát gépe

0

A jelenlegi tulajdonos mindössze egy évvel ezelőtt vásárolta meg az agg gépet, de most ismét új otthonát keresi.

A király gépe eladó

A Gracelandban – korábban Elvis Presley otthona volt, ma turistaszenzáció Mempis-ben – található múzeumokat és a kastélyt végigjárva a Rock’n’Roll királyának két magángépét is megtekinthetik: a Hound Dog II elnevezésű Convair 880 és a Lockheed Jetstar, a zenész lánya után Lisa Marie-re keresztelt gépet. Annak ellenére, hogy a birtok 2015-ben eladta a gépeket egy privát gyűjtőnek, a felek megegyeztek, hogy a repülők Gracelandben maradnak, így a látogatók továbbra is bejárhatják a gépeket, amelyeket olyan állapotban őrizték meg, ahogy Elvis használta.

A király gépe eladó
Egy harmadik gépnek azonban ettől eltérően alakult a sorsa. Az 1976-ban vásárolt Lockheed Jetstart egy évvel képes Presley eladta, miután a gép több mint 35 évig egy kifutópályán parkolt Új Mexikóban.

A király gépe eladó

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az eltelt évtizedek nem voltak kegyesek a repülőhöz, aminek piros-ezüst enteriőrje megkopott az idő és az időjárás hatására. Jelenleg nincs használható állapotban a gép, és a hirdetés alapján hiányoznak a pilótafülke egyes részei és a motor – tudod, semmi igazán fontos.

A király gépe eladó
Ha a külső elsőre nem is illik egy királyhoz, az enteriőr egyedi részletei eloszlatják a kétségeket, hogy a gép Presley-é volt. A kabinban rengeteg bársonyülések, bársonyszőnyeg és –válaszfalak vannak. Említést érdemelnek még a fából készült válaszfalak és szekrények, valamint az aranyozott részletek. Még egy monitor is volt a fedélzeten, ami akkoriban luxusnak számított.

A király gépe eladó
Nem ez az első alkalom, hogy Elvis kevésbé ismert Jetstar gépét megvásárlásra kínálják. Tulajdonképpen a jelenlegi tulajdonos csak tavaly vette a gépet 430 ezer dollárért, jóval a több millió dolláros előzetes becsült ár alatt, így lehet ezalkalommal még lejjebb fog menni.

A király gépe eladó

Nem tiszta, hogy tulajdonosa mihez tud kezdeni a géppel – szét kell szerelni és elszállítani valahova -, noha, ha helyreállítanák, akár milliókat is hozhatna. És az Elvis fanatikusak készek sokat fizetni: nemrégiben Presley egyik Omega óráját vásárolták meg 2 millió dollárért, ami jóval túlszárnyalta a becsült 106 ezer dolláros értéket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «