Kezdőlap Hírek Autók Elektromos klasszikus

Elektromos klasszikus

1270
0
Lunaz XK

Amikor David Lorenz Harry Herceget és Meghan Merkle-t nézte, ahogy esküvőjük után elhajtanak egy elektromos Jaguar E-Type-pal, egy szikrázó ötlete támadt, aminek megszállottjává vált.

A 34 éves londoni nightclub tulajdonos meglátta a lehetőséget egy biztos jövőt adó üzletben. Az ötlet? Megalapította a Lunaz-t és átalakította a világ legjobb autóit akkumulátoros változattá.

Lunaz XK“Meghódította a szívem. Nemrégiben házasodtam és született egy lányom. Szerettem volna valamit letenni az asztalra, de valamilyen élvonalbeli technológiát felhasználva” – nyilatkozta.

Első alkalommal engedik, hogy Lorenz és üzleti társa, Jon Hilton, a Renault F1 korábbi technikai igazgatóján kívül más is vezesse az autót.

Lunaz XK“Tudtam, mit akarok, csak nem tudtam, hogyan fogjak hozzá” – mondta Lorenz az anyósülésből. “Nem szégyellem azt mondani, hogy addig nyúztam Jont, míg végül belement, hogy együtt dolgozzunk. Nem sikerült volna az ő tapasztalata nélkül.”

A Lunaz XK ára 435 000 dollártól indul és határ a csillagos ég.

Lunaz XKA 80kWh-s akkumulátor és az iker motor 375 lóerőt képes kifejteni, szinte rakétát csinálva az XK-ból. A Jaguar csupán 5 másodperc alatt éri el a 100km/h-t, ami körülbelül 2 másodperccel jobb, mint az eredeti. Egy töltéssel úgy 400km-t tud megtenni.

Nem kétség, igazi élvezet a klasszikus Jaguar motort hallgatni vezetés közben, de ezt a hangtalan működést is meg lehet szokni. A szél süvít az autó karosszériája körül, ahogy végig szeli Northamptonshire megye útjait…
Az akkumulátorból azonnal elérhető hatalmas energia hamarosan elfeledteti azt a tényt, hogy nincs váltó vagy harc a fogaskerekekkel.

Lunaz XKA gondolattól, hogy eltávolítják az eredeti, 3,4 literes, hathengeres Sir William Lyons tökéletesen kialakított XK120-át, a tradíciók hívei zokogni fognak olajos zsebkendőjükbe. Lorenz és csapata azonban más téren megtartotta a karakterét.