MiFérfiak.hu

Fából vasparipa

A francia Newron egy olyan különleges elektromos motorkerékpárt mutatott be, melynek a váza és a karosszéria elemei jórészt fából készültek.

A motorizáció hajnalán nem volt szokatlan, hogy fát használjanak a motorkerékpárok vázánál, vagy az alvázas konstrukciójú autók felépítményénél, hiszen a fa könnyű és súlyához képest viszonylag szilárd volt, ami bőven megfelelt a kor technológiai színvonalának. Napjainkban azonban a fabetétek mellett jobbára csak a különleges és drága Morgan retro sportkocsik alumínium-fa alváz-felépítmény konstrukcióiban találkozhatunk e nemes organikus anyaggal.

A Newron szerint azonban egy motorkerékpár tulajdonképpen önmagunk megtestesülése, így az időtlen és kifinomult művészet jegyében kimondottan egy exkluzív és csúcsminőségű motorkerékpárt kívántak megalkotni azon ínyencek számára, akik új élményekre és eszközökre vágynak. Ezen cél eléréséhez pedig mi is passzolna jobban, mint a fa. Az ősi anyag és a modern, környezetbarát hajtáslánc mellett a cég egy olyan intelligens vezetőtámogató programon is dolgozik, amely az úti cél megadását követően segítséget nyújt a motorosnak, hogy a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás mellett érjen célba. A Newron elektromos motorja bizony nem lesz tömegjármű, hiszen a Dassault Systems segítségével mindössze 12 darabot szeretnének belőle építeni 2020-ban.

Exit mobile version