Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Falevélház

0

A Four Leaves víkendházat a Kentaro Ishida Architects Studio úgy tervezte, hogy elszállásolja a tulajdonosokat és barátaikat a természetben a hegyek között.

 Four Leaves

A ház Japán Nagano prefektúrájában, Karuizawa egy erdejének közepén található. Az épületet úgy alakították ki, hogy az egyes funkciók a nekik megfelelő irányba nézzenek – a nappali és az étkező délkeleti irányba néznek, hogy minél világosabb legyen, míg a főhálószoba és a fürdő nyugatra néz, ahol az erdő biztosítja a privát teret.

 Four Leaves

Ezek a részek három, egymásba kapcsolt térbe rendeződnek, ami egy szokatlan lejtést adnak a tetőnek, miközben négy levélre emlékeztetnek.

 Four Leaves
Annak érdekében, hogy az épület minden funkciónak megfeleljen, a tetőkön a finoman megcsavart levélhez hasonló ívelt felületet hoztak létre. Minden tetőt zárt felületként tervezték, amelyben az egyenes rétegelt furnérlapok folytonosan vannak egymás mellé helyezve, hogy egyfajta szerves geometriát alkossanak.

 Four Leaves
A mennyezeten egy sor faszerkezet látható, amelyek kiemelik az egyes életterek dinamikus térbeli karaktereit. A környezetre reagáló tervezési folyamat eredményeként a villa megjelenése harmonikusan illeszkedik a természeti környezetbe és tökéletesen passzol a tájba.

 Four Leaves

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «