Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Ford bemutatta az önvezető F-Vision koncepciót

0

A Ford leleplezte új munka teherautójának koncepcióját az IAA Commercial Vehicles 2018 show-ján Hannoverben. Az F-Vision koncepció egy nagy kereskedelmi teherautó, amely a jövő meghajtási rendszereit és a tiszta energiát ötvözi az önvezető technológiával. Az F-Visiont a Ford török tervező központja álmodta meg és készítette el a prototípust.

Ford F-Vision

Az F-Vision 4-es szintű önvezető teherautó – ez azt jelentik, hogy képes saját magát vezetni mindenfajta emberi interakció nélkül – és megfelel az európai hatóságok önvezető teherautókra vonatkozó előírásainak. Úgy tervezték, hogy szükség esetén önvezető legyen (de akár ember is irányíthatja a kormány mögül), továbbá zéró-kibocsátása legyen az elektromos akkumulátoroknak köszönhetően.

Ford F-Vision
Az F-Vision teherautó tervezéséhez a Ford tervezőinek elmondása szerint a képregény karakterek adták az inspirációt. Az okos anyagoknak köszönhetően könnyen alkalmazkodik a környezethez. Például az ablakok automatikusan elsötétülnek, hogy kiszűrjék az erős napfényt, plusz maguktól felemelkednek vagy lemennek, hogy maximalizálják vagy minimalizálják, hogy a sofőr mennyit lát a környezetből. Az ablakok sötétített színe illeszkedik a karosszériához, ezzel egy „gépszerű” megjelenést adva a teherautónak.

Ford F-Vision
Az F-Vision eleje szintén változtatható. Ez a végtelen dizájn opciók számának illúzióját kelti, így a felhasználó (vagy a tulajdonos) hangulatához igazodhat. Az F-Vision automatizált kapcsolatot biztosít a utánfutójához a kommunikáció és interakció érdekében.

Ford F-Vision
Az F-Vision koncepciójának aktív önvezető struktúrája és szabadalmaztatott pótkocsi rögzítő rendszere lehetővé teszi a szoros összeköttetést és a minimális távolságot a vezetőfülke és a pótkocsi között autópálya sebességénél. Ez egy áramvonalasabb, integráltabb struktúrát eredményez, ami csöndesebb az utakon. A sofőr emellett azt is választhatja, hogy konvojban halad más teherautókkal, ezzel növelve az önvezetés biztonságát.

Ford F-Vision
A Ford Trucks ezzel egy olyan jövőt képzelt el, ahol az emberek és a gépek közeli kölcsönhatásban tevékenykednek, és az önvezető teherautók együtt dolgoznak a sofőrjeikkel, nem pedig helyettük.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «