Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Grillezett töltött paradicsom

0

Ezek a szépséges grillezett paradicsomok babbal, fűszerekkel és sajttal töltve előételnek, köretnek számítanak, netalántán önmagukban is fogyaszthatók? A válasz: bármi lehet, amit csak szeretnél. A fentiek bármelyikeként kiválóan működnek a piros kis kosárkák.

Grillezett töltött paradicsom

Hozzávalók

6 közepes paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
400 gramm cannellini bab, lecsapolt, öblítve
1 csésze aprított mozzarella
¼ csésze apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
½ teáskanál pirospaprika őrlemény
¼ teáskanál só
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem levél

Elkészítés

1. Melegítsd elő a gáz, vagy a szenes grillt. Vágd le a paradicsomok végeit, hosszában vágd ketté és kanalazd ki a magokat és a hártyát. Kívül-belül kend be olíva olajjal.
2. Egy közepes tálban keverd össze a babot, a sajtot, a hagymát, a kakukkfüvet, a paprika őrleményt és a sót. Kanalazd a paradicsomokba.
3. Vegyél elő egy nagy teherbírású alumínium fóliát, hajtsd be a széleket, és emeld fel a széleket, hogy egy kosarat formázzon a fólia. Olajozd be a fóliát. Helyezd a grillre közepes hőfokon, majd helyezd a töltött paradicsomokat a fóliára. Fedd le a grillt, és közepes hőmérsékleten 8-10 percig süsd őket, amíg a sajt meg nem olvad és a paradicsomok meg nem puhulnak.
4. Öntözd meg citromlével, és szórj rá petrezselymet.

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «