Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hetven éves a Land Rover

0

70 évnyi terepkaland és világjáró expedíció után a Land Rover új magasságokba juttatja a Defendert.


A Francia Alpokban, a civilizációtól messze, egy havas hegyoldalon készült el a Defender több mint 250 méteres kontúrrajza. Az egyedi hóalkotással köszöntjük a Land Rover Világnapot: április 30-án lesz pontosan 70 éve, hogy az eredeti Land Rover a világ szeme elé lépett az 1948-as Amszterdami Autószalonon.

Land Rover 70
Az egyedülálló alkotás azt a pillanatot idézi meg, amikor a Rover műszaki igazgatója Maurice Wilks először vázolta fel az eredeti Land Rover körvonalait a Red Wharf Bay homokjába, előadva ötletét fivérének, Spencer Wilksnek, a Rover ügyvezető igazgatójának. Az úttörő koncepció a ‘Land Rover’ nevet kapta, körvonalaiba nem nehéz belelátni a modern Defendert.

„A Land Rover világszerte ismert, legendás márka, a Defender sziluettje eltéveszthetetlen, azonnal felismerhető.” – mondta Prof Dr Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. „A hetvenedik évforduló különleges pillanat, amiről egész éves ünnepségsorozattal emlékezünk meg, egyrészt megtestesítve a Land Rover „Above and Beyond’ szellemiségét, másrészt tisztelegve mindazok előtt, akik hozzájárultak a világ első számú szabadidőjármű-családjának létrejöttéhez.”

A Land Rover közös ünneplésre hívja a márka rajongóit: a Land Rover Világnap eseményeit online közvetítésen követhetik nyomon világszerte. Az adásban mindazok szerephez jutnak, akik nélkül nem valósulhattak volna meg a világ kedvenc terepjárói, akik megálmodták és megvalósították a Land Rover úttörő technológiáit, a Series modellektől kezdve az ikonikus Defenderen át a Range Rover 1970-es, majd a Discovery 1989-es bevezetéséig.


Simon Beck hóművész, aki gyalogosan tapossa bele hatalmas geometrikus alkotásait a hóba, a fagypont alatti hőmérséklettel dacolva hozta létre az ünnepségsorozatot útjára indító Defender sziluettet 2700 méteres tengerszint feletti magasságon a Francia Alpokban, La Plagne-nál.

A magaslati Defender megalkotásához Beck összesen 20 894 lépést tett meg, és nem kevesebb mint 16,5 kilométert gyalogolt a Francia Alpokban. „A hóművészethez kitartás, pontosság és testi erő szükséges – mindezek az erények az eredeti Defenderben is megvoltak.” – mondta. „A modell ikonikus, egyszerű és eltéveszthetetlen sziluettjét a világ minden pontján tévedhetetlenül felismerik; alighanem ez egész pályafutásom legkönnyebben beazonosítható alkotása.”

A Land Rover Világnapot április 30-án ünnepeljük. Az online közvetítésre és a közös ünneplésre magyar idő szerint 21:00 órakor kerül sor

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «