Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ír zöldben elkészült az egymilliomodik Porsche 911

0

Kevés sportautó rendelkezik olyan pedigrével, mint a Porsche. Bár a részletek átalakultak 1963-as debütálása óta, az alapvető farmotoros formula mit sem változott 54 év alatt. A múlt héten a milliomodik Porsche 911 gurult le a gyártósorról, és ünneplőbe öltöztették.

Elkészült a milliomodik Porsche 911

Jóllehet az alkalom mérföldkő a Porsche történetében, a milliomodik 911-es visszafogott darab. Mechanikusan – összehasonlítva a Carrera S-sel – nem történt semmi; a kocsi külsőleg ugyanazt az ír zöldet öltötte fel, amivel az első darab is legördült a gyártósorról.

Elkészült a milliomodik Porsche 911

A faberakásos kormánykerék és a krómkeretes műszerek kapcsolják össze a modern kocsit az eredetivel.

Elkészült a milliomodik Porsche 911

Csodálatos belegondolni, hogy milyen messzire jutott a 911-es! Az alapmodell csak 128 lóerővel bírt a léghűtéses motorral, míg a Carrera alapmodellje is 371 lóerős. Az első, 1966-ban piacra dobott 911 S már 158 lóerős volt – a jelenlegi Carrera S-től 420 lóerőt kapunk…

Jóllehet, a 911-es 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, ami elképzelhetetlen volt 1963-ban, pontosan ezt a teljesítményt hozza a legújabb 911 Turbo S.

Elkészült a milliomodik Porsche 911

A különbségek ellenére a jelenlegi 911 Turbo S alapmodellje nagyjából ugyanaz, mint az eredeti 911-es volt; farmotoros, a gyakorlatiasságnak a hátsó két plusz ülés hódol. A Porsche figyelemre méltó munkát végzett a 911-es lényegének életben tartásával.

A milliomodik kocsit nem fogják gyűjtőknek kínálni és a kereskedelembe sem kerül; világ körüli turnéra indul, hogy majd visszavonuljon a Porsche-múzeumba.

Elkészült a milliomodik Porsche 911

Hogy a színfalak mögött, hogyan készült a milliomodik Porsche, megnézheti az alábbi videón.

The production of the one-millionth 911 from Porsche AG on Vimeo.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «