MiFérfiak.hu

Ívről ívre

Lazzarini

Az olasz dizájnstúdió, amely mindenféle extravagáns alkotásról ismert, most mutatott be egy új, 70 méter hosszú hajót, amelynek a közepén egy óriási üreg van.

A koncepció, amely a Shape nevet kapta, és valóban egyedülálló sziluettel rendelkezik, elegáns, futurisztikus vonalakkal és csillogó ezüstszínű hajótesttel, amely a benne lévő újgenerációs technológiára utal.

A kiemelkedő funkció természetesen az ív, vagy ahogy Lazzarini nevezi, a “lyukas fedélzet”, amely minden tengerész igényeihez igazítható. A hajó orránál lévő ajtón keresztül megközelíthető tágas tér ideális a pihenésre, és lépcsőkkel van ellátva az óceánba merülésekhez.

A formát a felső fedélzeten található üvegfenekű végtelen medence koronázza meg. Ez lehetővé teszi, hogy az úszók fentről lenézzenek az alul lévőkre (vagy fordítva). Itt található egy helikopterleszálló is, amely megkönnyíti a fedélzeten tartózkodók ki- és beszállását. A farnál eközben egy vízparti strandklub található búvárplatformmal, valamint egy garázs a játékok számára.

A fényűző belső tér, amely a lyuk után a hátsó részen található, alig 35 méter hosszú, és három különböző fedélzetre lett felosztva.

Az első fedélzeten hat VIP lakosztály található, míg a lakrészek a második fedélzeten. A parancsnoki kabin a harmadikon. A legfelső fedélzeten egy jacuzzi is található, ha inkább a magányban szeretnél fürdözni.

Mindennek tetejébe a Shape-t úgy tervezték, hogy kizárólag tiszta energiával működjön.

Ha megépül, a Lazzarini által fejlettnek nevezett meghajtási rendszerrel lesz felszerelve, amely hidrogénnel működik, és a tetőn elhelyezett napelemek termelik majd az áramot a fedélzeti berendezések számára.

Exit mobile version