Kezdőlap Magazin 2021-1 Kisvárostól Mallorcáig

Kisvárostól Mallorcáig

Fotók: Malchiner Péter -
1271
0
Malchiner Péter

Malchiner Péter színész, menedzser, személyiségszakértő, coach, a coachok coacha. Igazi világpolgár, akinek karrierje nemcsak színes, de tele van pengeéles váltásokkal is. Pályáját megismerve bizton állíthatom, hogyha csak két gondolatot mondana életének egy-egy fejezetéről, már akkor is jelentősen túllépném magazinunk fizikai határait. Éppen ezért az időrend csak jelzésértékű sorvezető lesz a most következő izgalmas beszélgetésben.

Hogy őszinte legyek, már az interjú felkérésének pillanatában kitaláltam a cikk címét. Azonban a némileg hatásvadász elemnek szánt választásom csak közepesen helytálló, hiszen Péter színészi pályája jóval korábban kezdődik, mint az ismert sorozat – és nem mellesleg teljesen véletlenül. Több generációra visszanyúló orvoscsaládban nő fel, így nem csoda, ha emiatt ő is lappangó szimbiózisban él ezzel a hivatással. Mint az majd a későbbiekben többször is bizonyságot nyer, az orvoslás iránti vágya azonban egész életében végigkíséri. Ennek ellenére mégsem a pécsi campus, hanem a Színművészeti Főiskola kapuján lép be az érettségi után. Számos színházi, majd magyar és német filmszerep után egyszer még az opera műfajában is kipróbálja magát, mire elérkezik a Kisvárosba, ami meghozza számára a széles körű hazai népszerűséget. A szakmai elismertség csúcsára a koronát a német RTL egy sorozatának főszerepe tenné fel, de nemet mond a minden szempontból vonzó ajánlatra.

Malchiner Péter
Malchiner Péter

Az üzleti élet felé fordul: Münchenben közgazdaságot és multimédiás ismereteket tanul, majd 2000-ben MBA végzettséget szerez Londonban. Itthon az RTL Klub oldalán felépíti az IKO New Media, majd az IKO Telekom Média Holding cégeket. Tíz évig tevékenykedik ezen a területen, számos nemzetközi média- és telekommunikációs vállalat vezérigazgatója. 2008-ban ismét lépést vált, coachképzéseken vesz részt, először Skóciában, majd az Egyesült Állomokban, legutóbb pedig a madridi La Salle egyetemen, ahol az Alkalmazott pszichológia a coachingban nevű tantárgyban diplomázott. Az elmúlt több mint egy évtizedben közel háromszázötven coachot, pszihológust és tanácsadót képzett Európa-szerte, és több mint tízezer coachnig- és tréningórát tudhat a háta mögött. 2014-ben megírja a You are more! című könyvét, ami nemcsak idehaza, hanem Németországban is bestseller lett. Nemzetközi elismertségét jól fémjelzi, hogy a januárban megrendezett Erfolgskongress konferencián az ötvenöt kiválasztott Nr. 1 szakmai előadó között léphetett fel előadásával. Négy országban dolgozik folyamatosan, persze mostanság leginkább online, ami új kihívás ezen a személyes kontaktusra épülő területen. Péter mallorcai otthonának kis stúdiója foglalja keretbe a beszélgetésünket, azonban a kibertér sem szab gátat közvetlenségének, pont úgy érzem magam, mintha két méterre ülnénk egymástól. Azt gondolom – és talán ezt önök is érzik –, hogy egy ilyen felvezetés után aligha maradunk téma híján, azonban, ahogy ezt korábban is jeleztem, nem a kronológia fogja most a tollforgató kezét. Már csak azért sem, mert az egyes stációk kibontásakor mindig társul mellénk egyfajta spontán analitika vagy múltbéli elbarangolás is, ami különleges hangulatúra festi a beszélgetésünk sorközeit.