Kezdőlap Hírek Autók Land Cruiserrel tér vissza Sarah Connor!

Land Cruiserrel tér vissza Sarah Connor!

1535
0

Idén ősszel folytatódik a Terminator-sorozat, és nem kisebb nevek térnek benne vissza, mint James Cameron (produceri minőségben) és Linda Hamilton, az első két – nagysikerű – rész női főszereplője. Minden idők legvagányabb filmes anyukája nem mással, mint egy klasszikus Toyota Land Cruiser 80-as segítségével akadályozza meg a gépek legújabb támadását.

Terminátor

Ha nyugdíj előtt újra meg kell mentenünk a világot, nincs jobb választás egy Toyota Land Cruiser 80-asnál – így sommázhatnánk annak az előzetesnek a mondanivalóját, amely a Terminator-széria novemberi folytatásához csinál kedvet.
A XX. század utolsó negyedének filmipara többször is újraalkotta Jeanne d’Arc figuráját. Az Alien-széria Ripley-je, a Terminator filmek Sarah Connorja és persze Leia hercegnő egy messzi, messzi galaxisból többé-kevésbé egymagában, férfiakat megszégyenítő bátorsággal szállt szembe a világ elpusztítására törekvő, emberfeletti hatalommal bíró erőkkel. Ezek a sebezhető, mégis céltudatos karakterek ihlették aztán a kétezres évek futószalagon érkező női hőseit, élükön Trinityvel, a Menyasszonnyal, majd a videojátékokból, a tinédzser akcióregényekből és persze a képregényekből életre keltett amazonokkal.
A nagy trióból a néhai Carrie Fisher diadalmasan tért vissza a filmvászonra az elmúlt években, Sigourney Weaver karaktere egyszer már feltámadt, ám a franchise jelenlegi irányában nem volna keresnivalója. A Linda Hamilton által alakított Sarah Connort viszont idén novemberben újra a filmvásznon láthatjuk James Cameron producer és Tim Miller rendező „Terminator: Sötét végzet” című filmjében.


A „Terminátor 2. – Az ítélet napja” után több mint két évtizeddel játszódó történetben Sarah Connor körül mintha megállt volna az idő. Ugyanazzal az eltökélt lendülettel és kíméletlen céltudatossággal folytatja, mint ahogy 1991-ben abbahagyta a küzdelmet, és ez a járműválasztására is vonatkozik. Az az autó ugyanis, amivel szó szerint berobban a cselekménybe, egy 1990-ben piacra dobott Toyota Land Cruiser 80, a kor legjobb terepalkalmasságú, ugyanakkor a kényelmi szolgáltatások terén is a legfejlettebbek közé tartozó terepjárója.

Terminátor
Az állandó összkerékhajtású Land Cruiser – formaterve és soros hathengeres dízel-, illetve benzin motorja már napjaink sport-szabadidőjárműveit idézték – legalább annyira divatosnak bizonyult a vásárlók körében, mint amennyire a professzionális felhasználók nagyra tartották továbbfejlesztett terepalkalmassága miatt. Az 5,2 méter hosszú, két méter széles autó példátlan tökéletességgel ötvözte a kiemelkedő utaskomfortot a legyőzhetetlen offroad-génekkel. Nem véletlen, hogy 1996-ban a típus kettős győzelmet aratott a Dakar-rali széria géposztályában, a Lexus pedig ebből a modellből fejlesztette ki (minimális módosítással) első luxusterepjáróját, a későbbi legendás sorozat első tagját, az LX450-est.