fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Lebegő házak a thaiföldi tó partján

0

A nyugat-thaiföldi Srinakharin tó partján lebeg a Z9 üdülő, melyek a bangkoki Dersyn Studio jegyez. Az üdülőhely kialakítása gondos körültekintéssel készült az anyagokra és a kontextusra tekintettel.

Tutajkunyhók

A vendégek a szárazföldön vagy a „tutaj” kunyhókban szállhatnak meg. Ezek az önálló lebegő tutajok a tó mentén helyezkednek el, míg a főépület szárazföldön kapott helyet, úgy, hogy optimális szögből lehessen a napfelkeltét és a napnyugtát figyelni.

Tutajkunyhók

A Dersyn Studio úgy tervezte a Z9-et, hogy alapvetően fenntartható legyen, így a vendégek maximálisan élvezhetik a környező természetet. A Dersyn tervezői a „használd újra, csökkentsd, hasznosítsd újra” alapelvet követik, és ezeket a folyamatokat a tervezési és építési folyamat egészébe is beépítették.

Tutajkunyhók
A Z9 építése során a Dersyn Studio tervezői a használd újra elv jegyében helyben eldobott faanyagokkal dolgoztak. Ez az újrahasznált fát a díszítésekhez használták. A mennyezetbe orientált síntábla került. Ezt a táblát a fapehely rétegek tömörítésével hozták létre –ami egyébként kidobott anyag lett volna.

Tutajkunyhók

Másodszor a csökkentés irányába erőfeszítéseket a projekt területén lehet felfedezni. Az üdülő fizikai lábnyomának csökkentése érdekében a tervezők úgy döntöttek, hogy a vízre terjesztik ki a szerkezetet.

Tutajkunyhók

A döntés minimalizálja a felhasznált földterületet, amelyet kiásnak. A projekt könnyű acélstruktúrára épült, amely kiszélesíti a hatótávolságot, miközben tovább csökkenti az érintkezést a földdel. A könnyű acélstruktúrára felépítése gyorsabb és tisztább volt, mint más építészeti megoldások, például a beton.

Tutajkunyhók
Mivel a felhasznált hulladék faanyagok túlnyomó része elég nagyméretű volt, a darabokat a bútorok elkészítéséhez használták fel. Egy zárt vízszűrő rendszert használnak az üdülőhelyről érkező vizek kezelésére, mielőtt a tóba engednék, így a vendégek szabadon élvezhetik a vízi tevékenységeket.

Tutajkunyhók

A Dersyn Studio azzal a szándékkal tervezte az üdülőt, hogy privát szférát, nyugalmat és egy olyan környezet kínáljanak a vendégeknek, amely a természetes táj kontextusába illeszkedik.

Tutajkunyhók

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «