Kezdőlap Hírek Építészet Lehengerlő megoldás

Lehengerlő megoldás

1075
0

A Prechts építészeti stúdió bemutatta új rendszerét, Bertet, amelyet a kis házakra specializálódott Baumbau startup számára készített – a konceptuális moduláris faház alakja a fatörzsre emlékeztet, és hatalmas kerek ablakai vannak, hogy úgy nézzen ki, mint a Minyonok film főhősei.

Apró moduláris faház a Prechts-től

Bertet úgy tervezték, hogy egy kerek alapon üljön, csőszerű moduláris celláiban foglal helyet a konyha, a nappali és a hálószobák, illetve a fürdő, amelyeket egymásra és egymás mellé lehet helyezni, mintha egy fa ágai lennének.

Apró moduláris faház a Prechts-től

A faházat fából készítik majd, és a levélszerű zsindely segít, hogy az épület beleolvadjon az erdei tájba. Ha a világtól távol eső menedékként használják majd, napelemeket fognak a tetőre helyezni, és a földszinten komposztáló WC-ket üzemelnek be.

Apró moduláris faház a Prechts-től

A belső tereket sötétre és otthonosra tervezték, a rajzfilm karakterre emlékeztető hatalmas ablakokkal és teraszokkal, amelyek keretbe foglalják a tájat.

Apró moduláris faház a Prechts-től

 

Bertet úgy tervezték, hogy előre legyártsák egy gyárban, majd a helyszínen szereljék össze. Több modult is hozzá lehet adni a struktúrához, és egymás tetejére is lehet pakolni őket.

Apró moduláris faház a Prechts-től

A modulok önmagukban is megállják a helyüket mint apró otthonok, vagy nagyobb házakba vagy kommunikális terekké is kiegészíthetőek.
Emellett a Precht szerint Bertet hotelek és többcsaládos házakként is használni lehet a városokban.
Ha pedig a fa nem könnyen elérhető ott, ahol a faházat felállítanák, az építészek szerint acélt is lehet használni. Az első modulok 2020 tavaszán készülnek majd el.