Kezdőlap Kiemelt Luxuskopter

Luxuskopter

1434
0
Hill Helicopters HX50

Az Egyesült Királyság szívében, Rugeley-ben székhellyel rendelkező Hill Helicopters nemrégiben bemutatta a HX50 névre keresztelt, különleges helikopter koncepcióját amelynek célja, hogy új irányt teremtsen a privát tulajdonú, luxus rotorosok szeles szegmensében.

Hill Helicopters HX50Ez a rendkívüli, ötüléses, turbinával felszerelt, 500 lóerős helikopter egy teljesen új repülési élményt kíván nyújtani, amelynek középpontjában a kényelem, az elegancia, a kaland, a biztonság és természetesen a kiegyensúlyozott teljesítmény áll.
Hill Helicopters HX50A modern helikopter újradefiniálása és egy igazán úttörő alkotás megvalósítása érdekében, a magasan képzett mérnökök csapata különleges hangsúlyt fektetett az űrkutatásra jellemző dizájn megjelenítésére, ötvözve mindezt a biztonság-technológia és a teljesítmény optimalizálás legújabb vívmányaival valamint olyan művészi és tapasztalati szempontok figyelembe vételével, mint az optimális kényelem, a tökéletes ergonómia, csúcskategóriás, intuitív megoldások és a fényűző kivitelezés minden részletre kiterjedően.
Hill Helicopters HX50A HX50-et „földről röppenő” helikopterként írják le, letisztult megjelenéssel, amely már magában elegendő lehet ahhoz, hogy egy Elon Musk stílusú zavart vonjon maga után a helikopteriparban.

Hill Helicopters HX50A helikopter jelenleg előrehaladott tervezési szakaszban van, de két-három év múlva készen állhat arra, hogy valóban egyedülálló repülési élményt nyújtson az arra vágyó, jómódú tulajdonosainak.
Sajnos jelenleg nincs túl sok információnk vagy műszaki specifikációnk a gépre vonatkozóan, de a Hill Helicopters jóvoltából az már tudható, hogy az utastérben öt ember kaphat majd helyet, egy pilóta és négy meglehetősen szerencsésnek mondható utas.

Hill Helicopters HX50Azt is tudjuk továbbá, hogy a HX50-et egy 500 lóerős turbótengelyes motor hajtja majd, amely a járművet 140 csomós, azaz 260 km-es óránkénti menetsebességig képes „felpörgetni”, illetve lehetővé teszi azt is, hogy akár 800 kg súlyú hasznos terhet is szállítani tudjon égboltbéli kalandjai során. Ez a csúcskategóriás gép hárompengés elsődleges rotorral és egy burkolt farokrotorral van felszerelve.

Hill Helicopters HX50A futómű a terveken visszahúzhatónak tűnik, és az üvegház-szerűen elnyújtott szélvédő szinte akadálytalan szemlélődési lehetőséget ígér. A Hill Helicopters tervei szerint 2022-ig három HX50 prototípust építenek a próbarepülésekhez, és amennyiben mindent rendben találnak, az első, ügyfelek számára is elérhető modellek 2023-ban kerülnek majd forgalomba.