Kezdőlap Hírek Autók LZ-Electrified: a Lexus új korszakának víziója

LZ-Electrified: a Lexus új korszakának víziója

683
0
LF-Z Electrified

Az Európában mintegy 98%-ban környezetbarát és praktikus öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus megtartotta az LF-Z Electrified koncepció világpremierjét: az akkumulátoros elektromos tanulmányautó megmutatja a Lexus márka jövőképét, és a vállalat villamosítással kapcsolatos terveit. Mindez előhírnöke annak, hogy a Lexus még tovább gyorsítja az új autóinak fejlesztését, hogy kielégítse a színes és egyre változó fogyasztói igényeket: húsz vadonatúj vagy megújult Lexus modell jelenik meg a piacon 2025-ig, és a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtású modelljei mellett számos akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid elektromos meghajtású modell is helyet kap a kínálatban. A gyors és hatékony járműfejlesztés érdekében a Lexus Japánban, Simojamában egy új üzleti és technológiai központban egyesíti technológiai, formatervezői és konstrukciós részlegeit.

LF-Z Electrified Az LF-Z Electrified koncepcióautó online világpremierje megmutatta a Lexus jövőbeni szándékait, és egyben a márkafejlődés új korszakának kiindulópontját is jelképezi. A Lexus egyedülálló piaci pozíciót vívott ki magának, egyrészt a világ legszélesebb prémium hibrid palettája, másrészt az LFA szuperautó és több fantasztikus “F” modell kifejlesztése révén.

LF-Z Electrified A hibrid elektromos stratégia eredménye globálisan közel kétmillió jármű értékesítése az RX 400h 2005-ös bevezetése óta, és napjainkban a vállalat a világ közel 90 országában kilenc hibrid elektromos, illetve tisztán elektromos hajtású modellt kínál. Az a kiemelkedő szerep, amelyet a Lexus technológiai innovátorként és az elektromos hajtásláncok piacvezetőjeként kivívott, tökéletes alapot teremt az új kihívásokhoz.
LF-Z Electrified A járműipar éppen egy “százévenként egyszeri” átalakulási folyamaton megy keresztül, melynek során reagálnia kell az emberi értékek és életstílus példa nélküli változásaira, biztosítania kell vásárlói mobilitását, és felelnie kell a karbonsemleges életmód sürgető társadalmi kérdésére is, magáévá téve az ENSZ ‘fenntartható fejlődési céljait’ (SDG) is. Értékes tudására építve és felhasználva a Lexus Electrified innovációja során szerzett tapasztalatokat, a Lexus csúcsra járatja kutatási és fejlesztési tevékenységét, hogy megfeleljen e kihívásoknak, és továbbra is a vevők várakozásait túlszárnyaló, fantasztikus vezetési élményt kínáló, luxuskivitelű prémium autókat gyártson. Az új LF-Z LF-Z Electrified Electrified koncepció pontosan azt a vezetési teljesítményt, stílust és technológiát testesíti meg, amit a Lexus 2025-re tervez elérni. Tovább finomítja a jellegzetes Lexus-stílust, egyesítve a vállalat gyártás és fejlesztés során szerzett szakértelmét az elektromos hajtásláncok hozta új lehetőségekkel, amelyek a vezető számára kivételesen közvetlen, tökéletes kapcsolatot kínálnak az autóval. Az LF-Z Electrified mindezt fejlett technológiája és a külön erre kifejlesztett EV platform révén teljesíti. Elképesztően dinamikus menetteljesítménye az akkumulátor, az elektromotor és a DIRECT4 összkerékhajtás ideális elrendezésének eredménye, amely a mobilitás szabadságának magas fokát eredményezi, és megkülönbözteti a hagyományos járművektől. Mindemellett megjelennek azok a továbbfejlesztett infotainment szolgáltatások is, amelyek a közeljövőben minden Lexus-vásárló számára elérhetőek lesznek.
LF-Z Electrified 2025-ig a Lexus húsz új, vagy továbbfejlesztett modellt mutat be, köztük több mint tíz tisztán elektromos (BEV), plug-in hibrid (PHEV) és öntöltő hibrid (HEV) modellt, hogy megfeleljen a világ különböző országaiban és régióiban megjelenő igényeknek.