Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Megdőlt a kerékpáros sebességrekord a Boneville-i sós síkságon

0

Neil „Soupy” Campbell új európai rekordot állított fel a Porsche Cayenne Turbo légcsavarszelében elért 240 km/órás sebességével. És míg ez valóban egy impresszív eredmény, a világrekordot a holland Fred Rompleberg állította fel 1995-ben 269 km/órával.

Neil „Soupy” Campbell

Egészen egy szeptemberi vasárnapig, amikor egy háromgyerekes anyuka, Denise Mueller-Korenek a Boneville sós síkságon 296 km/órával meg nem döntötte a korábbi rekordot.
A Paced Bicycle Land Speed Record kategóriájában egy biciklis valamifajta motoros jármű mögött halad – aminek hátuljára rendszerint egy szélvédő van szerelve -, hogy minimális legyen az ellenszél. Az első ilyen rekordot 1899-ben állították fel, amikor Charles Murphy egy mozdony mögött tekert, hogy elérje a 96,5 km/órát.


Szeptember 16-án, vasárnap Mueller-Korenek egy egyedileg épített kétkerekű nyergébe pattant, melynek 17 hüvelykes motor kerekei és a nagyobb stabilitás érdekében hosszított váza volt. A kormánystabilizátor minimálisra csökkenti az ingadozást, emellett kettős redukciós sebességváltó és hajtáslánc volt rajta. Mueller-Korenek a Shea Holbrook által vezetett dragster mögött tekert nagyjából másfél mérföldön át, majd a következő 3,5 mérföldet a hatalmas szélvédő mögött ment tovább.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «