Michelin-csillagos szivart alkotott a Davidoff

0

Elismert séfek, mint például Thomas Keller segítettek megálmodni a Davidoff Chef’s Edition szivart a Davidoff 50. évfordulójára. A séfek nem csak arról híresek, hogy óriási kulináris tapasztalatuk van, odafigyelnek a részletekre és saját stílust alkottak meg maguknak. A szivarokat is imádják. A Davidoff ebből indult ki, mikor megalkotta a Chef’s Edition-sorozatot.

Davidoff Chef’s Edition

Thomas Keller

Idén a Davidoff White Band 50. születésnapját ünneplik meg a Chef’s Edition Cigarral, amiből egy darab 30 dollárért vásárolható meg, és összesen 5000 doboz készül majd belőle. A szivarok megalkotásához a világ öt legünnepeltebb séfjét kérték fel, akik maguk sem utasítanak vissza egy pöfékelést: Thomas Kellert a The French Laundrytól (ahol egyenesen egy szivar sommelier segít a választásban), Bouchont és a Per Sét, Alvin Leungot a Bo Innovationtől és Shaun Rankint az Ormer Mayfairtől.

Davidoff Chef’s Edition
A Chef’s Edition szivarokat nemcsak a Dominikai Köztársaság ihlette meg, hanem a séfek hazája is. Miután meggyújtjuk, édesgyökér, tölgyfa, szecsuáni paprika és bőr illatát érezzük, amiket a kávé, kömény és krémes csokoládé követ. A szivarnak édeskés-fűszeres hatása van, enyhe eukaliptuszos beütéssel. Mindez a sötét kávészínű dohánylevélnek köszönhető, ami a Dominikai Köztársaságból származik.

Davidoff Chef’s Edition
Keller azt nyilatkozta, hogy egy olyan szivart akartak megalkotni, amit nappal, rohangálás közben és este, otthon ülve is lehet élvezni, hiszen egy séfnek ritkán van ideje csak szivarozgatni. A projektben részt vevő séfek meglátogatták a Davidoff főhadiszállását, de a dominikai dohányföldre is ellátogattak, hogy saját tapasztalat alapján kezdhessék meg a tervezést. A Davidoff ezután az öt séf ötletéből gyúrta meg a Chef’s Editiont. A szivart a The French Laundryban mutatták be egy hatfogásos vacsora keretében.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «