Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nap hajtotta vonatok Indiában

0

Indiában a vonatok nagyjából 25 millió embert és 3 millió tonnányi árut szállítanak naponta. El lehet képzelni, hogy mennyi energiába kerül mindez. Nem csoda, hogy szeretnék a napenergiát is felhasználni ilyen téren.

 

Az indiai vasúttársaság folyamatosan keresi az új megoldásokat, amikkel csökkenteni lehetne az üzemanyagköltségeket. A legnagyobb áttörést úgy tűnik, hogy a napenergiával működő vonatok jelenthetik.

onlineimageresize_com_IndiaSoonToHaveASolarTrain2610x305

Ennek az oka nagyon egyszerű: a vonatok a föld felett közlekednek és javarészt nappali időben. Szóval néhány fotovoltaikus panel elhelyezése a vonat tetején elég logikusnak tűnik, nemde? Különböző tanulmányok szerint ily módon a dízelfogyasztást 90.000 literrel lehetne csökkenteni évente, nem is beszélve a széndioxid kibocsátásról.

Az ilyen modernizált vonatokat egyelőre még csak tesztelik. Szükség van erre például a monszun időszakban is, hogy lássák, hogyan működik az elképzelés a legrosszabb eshetőséggel számolva.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «