Kezdőlap Hírek Autók Ó, azok a ’60-as évek

Ó, azok a ’60-as évek

1862
0

Fotós, retusáló és vizuális mesélő Docubyte – James Ball álnéven – a futurisztikus olasz wedge koncepcióautót ünnepli egy mágikusa színes, digitálisan helyreállított sorozatban, melynek címe „Wedge Wonders”.

Wedged Wonders
Alfa Romeo 33 Coupé

A fotósorozat számos, a korszakot meghatározó koncepcióautót foglal magába 1968 és ’79 között a híres Carrozzeria-tól – az olasz, avantgárd járműkészítőtől.

Wedged Wonders
Ferrari Rainbow

Az 1960-as évek végén az olyan márkák, mint a Bertone, a Pinfarina és az Italdesign, a legművészibb autók címéért versenyeztek a show-autókkal, amelyek a dizájn gondolkodás és a gyártás új próbálkozásait vonultatták fel. Sokszor soha nem gyártották tömegesen ezeket a „Wedge Wonders-eket, így egyediségük révén ma már ritkaságszámba mennek.

Wedged Wonders
Jaguar Ascot

A torinói Dell’automobile múzeumban, a milánói Museo Storico Alfa Romeo-ban és a malpensai Parco e Museo del Volo-ban helyben fényképezve mindegyik Wedge Wonder digitálisan felújításra került a művész által.

Wedged Wonders
NSU Trapeze

Mivel sok autógyártó pénzügyi nehézségekkel küzd, számos járművet eladtak magántulajdonban és így megőrizték őket, de más modelleknek nem volt ekkora szerencséje.

Wedged Wonders
Ferrari Modulo

Az 1970-től kezdődő legendás Lancia Stratos Zero-tól a stílusosan ferde és úttörő 1968-tól gyártott Alfa Romeo Carabo-ig a sorozat az wedge érát öleli fel, ahol a trapézok és a háromszögek voltak a királyok.

Wedged Wonders
Alfa Romeo Navajo
Wedged Wonders
Alfa Romeo Cuneo
Wedged Wonders
Alfa Romeo Carabo
Wedged Wonders
Autobianci Runabout