Kezdőlap Hírek Tech Okos ötvözetből készült a Hyperloop utaskapszulája

Okos ötvözetből készült a Hyperloop utaskapszulája

1312
0

A Hyperloop Transportion Technologies (HyperloopTT) elkészítette utaskapszulájának méretarányos modelljét Puerto de Santa Mariaban, Spanyolországban.

HyperloopTT

Először 2018 októberében mutatták be a Quintero One-t, amelyet szinte teljes egészében a HyperloopTT Vibranium TM elnevezésű anyagából, egy kétrétegű okosötvözetből készült. A kapszula a cég kutatási és fejlesztési központjában Toulouse-ban fogják tesztelni, mielőtt még használni kezdenék az első kereskedelmi útvonalak egyikén a várakozások szerint 750 mérföld/órás sebességre is képes járművet.

HyperloopTT
A Quintero One-t a HyperloopTT partnerének, az Airtificialnak a dél-spanyolországi űrközpontban építették. A kapszula dizájnja a Piestmangoode közlekedés dizájn tanácsadócéggel együttműködésben készült, és a 2017-es London Design Weeken arany díjban részesült. „A kapszula megalkotása egy több mint egy éves utazás eredménye a dizájn, a mérnöki munka és az innovatív anyagok fejlesztése terén” – mondta Dirk Ahlborn, a HyperloopTT társalapítója és ügyvezetője.


„2019-ben teljesen elkészül a kapszula és készen áll majd az utasok szállítására” – kommentálta Bibop Gresta, a HyperloopTT elnöke és társalapítója. A Quintero One utaskapszula 32 méter hosszú, a belső kabin hossza 15 méter, és ötezer kilogramm a súlya. Az építéséhez 21 ezer mérnöki munkaóra kellett, és ötezer órába telt az összeszerelése. Összesen 82 szénszálas panel, 72 szenzor, 75 ezer szegecs és 7,200 négyzetméter szénszál kellett hozzá.