Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Organikus torony

0

2014-ben a Sou Fujimoto Architects-et választották egy nagyobb csapat részének, hogy létrehozzák „a 21. század második építészeti díszét” a dél-franciaországi Montpellier-ben.

Sou Fujimoto White Tree háza

A 17 emeletes vegyes funkciójú torony hamarosan elkészül a tervezett 2019 eleji nyitásra, ezért Vincent Hecht fotós ellátogatott a városba, hogy megörökítse az építkezést. Farshid Moussavi nyomdokain haladva, aki a város első „építészeti díszét” hozta létre, az épületben lakások, irodák és egy művészeti galéria, egy étterem és egy panoráma bár is helyet kap.

Sou Fujimoto White Tree háza
A Sou Fujimoto Architects-szel együttműködve a projekt csapat tagja volt Nicolas Laisné, Dimitri Roussel és az OXO Architectes. A kultúrákon átívelő törekvésként aposztrofált beruházás japán és mediterrán karakterjegyeket is magán hordoz. Az épületet szándékosan a Montpellier városközpontja és a tengeri kikötő újonnan épített részei között – félúton a régi és az új városrészek között.

Sou Fujimoto White Tree háza
A White Tree avagy Arbre Blanc 10 ezer négyzetméteres épületét úgy tervezték, hogy úgy tűnjön, organikusan nőtt ki a földből. A homlokzatból szerteágazó struktúrák az ágak szerepét töltik be, és ezek biztosítanak árnyékot a kiválasztott területeknek és a szomszédos ingatlanoknak.

 

Sou Fujimoto White Tree háza

A torony földszintjén a helyiek és a látogatók is kipróbálhatják az éttermet és ellátogathatnak a galériába, a penthouse bár pedig panoráma kilátást nyújt az óceánra és a környező hegyekre.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «