Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Piros címkés Levis”

0

Utoljára a Levis 1938-ban mutatott be új motort, mielőtt három évvel később bezárták volna a boltot. Nyolcvan év múltán a Levis logó újra megjelent a V6 Café Raceren, egy vadonatúj motorbiciklin, amely egy versenyautó motor köré épült egyedi csoda, olyan árcédulával, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak.

Levis Motorcycle

A Levis Motorcycle az angol motorkerékpár ipar egyik úttörője volt, és 1911-től 1941-ig volt aktív. A birminghami vállalat a kis kapacitású kétütemű motorokról vált ismertté, melyek több győzelmet is hoztak az Isle of Man Lightweight TT-ben az 1920-as évek elején. A Levis 1928-ban fejlesztette ki első négyüteműjét, amely sikerrel teljesített off-road versenyeken, egészen addig, amíg a második világháború idő előtt megszakította volna a sikertörténetét.

Levis Motorcycle
A Levis egészen 2014-ig szunnyadt, amikor Deavid Redshaw a márka újraélesztéséről álmodozva megszerezte a jogait. 2017-ben Redshaw találkozott Phil Bevannal, egy üzletemberrel, aki nem sokkal korábban vásárolta meg a Connaught Competition Engines-t, egy angol céget, amely egy kompakt kétliteres V10 motorokat gyártott GT versenyautóknak.

Levis Motorcycle
A motor egy moduláris szerkezetre épült, ami lehetővé tette a V8, V6, V4 és akár a V2 variánsok könnyű gyártását, és Bevan már nézelődött megfelelő motor után, ami alkalmas lenne ennek befogadására. Azonnal megvásárolta a márka jogait Redshawtól, és 2017 júliusában egy tiszta tervvel a fejükben közösen létrehozták a Levis Motorcycle Company-t swaffhami központtal.

 

A Café Racer számára egy 1200 köbcentis V/6 változatot fejlesztettek a Connaught folyadékhűtéses motorjából, melyet hosszirányban a vázra rögzítettek, és mintegy 120 lóerőt, és 120 Nm nyomatékot teljesít.

Levis Motorcycle
Az energiát egy hatsebességes sebváltó továbbítja, hatodik, overdrive fokozattal, amit a Levis maga fejlesztett, úgy, hogy a jövőbeli modellekbe is passzoljon.
A Levis a vázat házon belül építette acélcsövekből, továbbá a Café Racer belső részeinek túlnyomó részét is ők gyártották, beleértve a villákat, a fényszórókat, a kormányt, a kéziféket, a féktárcsákat, a sebességváltók burkolatát és a kerekeket – mindezt tömör alumínium blokkokból. Ezzel a Levis könnyedén eleget tud tenni az egyedi kéréseknek is.

Levis Motorcycle
A Levis két változatot fog bemutatni ugyanabból a motor alapból, a Café Racert és az Ultra Roadstert szeptember 7-9 között a Goodwood Revival eseményén az angliai West Sussex-ben. A pontos árról még nincs információ, de nem lesz alacsonyabb 102 ezer fontnál

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «