fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Polestar új, önálló, globális elektromos sportmárkává válik

0

A prémium autókat gyártó Volvo Cars bejelentette, hogy – a Volvo márka folyamatban lévő átalakulásának újabb állomásaként – Polestar márkáját új, önálló, globális elektromos sportmárkává fejleszti.

Polestar önálló márkává válik

A márka fejlesztésének elősegítése érdekében Thomas Ingenlath urat, a Volvo formatervezésért felelős alelnökét kinevezték a Polestar márka vezérigazgatójává. Ingenlath úr az elmúlt években ihletadó erőként segítette elő a Volvo díjnyertes formai reneszánszát.

„Az, hogy Thomast neveztük ki a Polestar szervezet élére, jól érzékelteti azon törekvésünket, hogy markánsan elkülönülő, önálló márkát hozzunk létre a Volvo Car csoporton belül.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója.

Polestar önálló márkává válik

Ingenlath úr mellett Jonathan Goodman operatív igazgatóként csatlakozik a Polestarhoz. Goodman úr eddig a Volvo Cars vállalati kommunikációért felelős alelnöke volt.

„Jonathan 25 éve dolgozik az autóiparban, kereskedelmi területen, így tökéletesen alkalmas arra, hogy operatív tapasztalataival támogassa Thomas jövőképét, arra a tapasztalt vezetőségre támaszkodva, amely a fejlődés útján előre segíti a Polestart.” – mondta Samuelsson úr.
„A Polestar hiteles szereplőként jelenik meg a nagyteljesítményű elektromos járművek kialakulófélben lévő, globális piacán. A Polestar révén a világ legigényesebb, jövőbe tekintő autósai számára kínálhatunk elektromos meghajtású járműveket minden piaci szegmensben.”

Polestar önálló márkává válik

A Volvo Cars 2015 júliusában vált 100 százalékos tulajdonosává annak a Polestar Performance vállalatnak, amellyel 1996 óta folytatott szoros együttműködést a motorsport terén. A jövőben a Polestar saját neve alatt, Volvo típusjel nélkül, Polestar márkajelzéssel kínálja autóit. A Volvo személygépkocsikhoz kínált optimalizációs csomagok Polestar Engineered márkajelzéssel lesznek elérhetők.

Polestar önálló márkává válik
A Polestar bizonyos konkrét műszaki és fejlesztési területeken szinergiákat ápol majd a Volvo Cars vállalattal, és ezen kapcsolatának köszönhetően jelentős méretgazdaságossági előnyöket élvezhet. A szinergiák lehetővé teszik a Polestar számára, hogy világszínvonalú, elektromos sportautókat tervezzen, fejlesszen és építsen.

„Nagy izgalommal fogadtam el a megbízást, hogy létrehozzam ezt az izgalmas márkát, amely egyedi termékek lenyűgöző kínálatát fejleszti ki, teret engedve a Polestar csapatán belül uralkodó szenvedélynek és lelkesedésnek.” – mondta Thomas Ingenlath. „A Polestar történetének következő fejezete még csak most veszi kezdetét.”

A Polestar ősszel további részleteket közöl termékeiről, ipari és kereskedelmi terveiről.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «