Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Röntgen 3D-ben

0

Az új-zélandi székhelyű képalkotó készülékek forgalmazásával foglalkozó MARS vállalat legújabb fejlesztése ez a 3D-s színes röntgenkészülék. A felvételeken nem csak a csontok láthatóak, hanem minden egyes testrészünk, ereink, izületeink és izmaink is láthatóvá válnak.

3D röntgen

A ‘Medipix’ névre keresztelt chip minden egyes pixel színét képes rögzíteni, ami ezáltal lehetővé teszi, hogy a MARS egy 3 dimenziós képet alkosson, amin megkülönböztethetővé válnak a csontok, szövetek, izmok és még a fémek is.

3D röntgen

A MARS mögött egy apa és fia állnak, akik a Canterbury és Otago-i egyetemekkel közösen fejlesztették ki az imént ismertetett röntgenkészüléket.

A MARS a jövőben el kívánja indítani a nagyobb számban történő gyártását is az eszköznek, amivel így nagy szintet léphet az orvostudomány is. A berendezés a rákgyógyításban, szívgyógyászatban, illetve a csontok vizsgálatában is jelentős szerepet tölthet majd be.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «