fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sea Hunter – a tengeralattjáró vadász robothajó

0

A Leidos cég által fejlesztett katonai robothajó nem rég esett át az az első éles teszteken.

Sea Hunter: robot tengeralattjáró

A 42 méter hosszú robot trimaránt arra tervezték, hogy az személyzet nélkül hónapokon át kövesse az ellenséges tengeralattjárókat. A DARPA és a haditengerészeti kutatóintézet támogatásával fejlesztett Sea Huntert április 9-én bocsátották vízre Swan Islandi (Portland, Oregon) hajógyár dokkjában, hogy elinduljon az első tesztútra.

Sea Hunter

Az első tesztúton a Sea Hunter fedélzetén még látható volt egy híd és a biztonság kedvéért személyzet is volt rajta a későbbiekben azonban a hajó teljesen önállóan lesz képes a tengeralattjárók követésére.

Sea Hunter

A robot tengeralattjáró vadász 30-90 napos utakra indulhat, majd a küldetés végén visszatér a saját dokkjába. A robothajó nem csak, hogy biztonságos és a tengeri törvényeknek is megfelel, de a Leidos állítása szerint a Sea Hunter üzemeltetési költsége mindössze egytizede a hagyományos tengeralattjáró vadászhajóknak.

Sea Hunter

A robot tengeralattjáró vadászhajó azonban még messze van a sorozatgyártástól, a Sea Hunterre ugyanis egy kemény két éves tesztsorozat vár, ahol a manőverező képessége mellett a gépészet megbízhatóságát és a szenzorjait is beható vizsgálat alá vetik annak érdekében, hogy bizonyítsa azt, hogy az amerikai haditengerészet bármely küldetésében megállja a helyét.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «