Kezdőlap Hírek Építészet Sean Connery virágos sziklája

Sean Connery virágos sziklája

1166
0
Sean Connery 34 millió dolláros villája

Az egykor Sean Connery tulajdonában lévő lenyűgöző Villa Le Roc Fleuri csak még szebb lett az idő múlásával. A kék Földközi-tengerre néző sziklák csak egy rövid Aston Martin útra van Nice kikötője.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A skót színész az esküvője alkalmával vásárolta a villát 1975-ben második feleségének, a francia művész Micheline Roquebrune-nek, aki a térségben nőtt fel. A pár a 80-as évek végéig itt lakott, megosztva idejüket a spanyolországi Marbella-n található villájukkal és az ír házukkal.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A Cap de Nice környéki hegyeken magasan ülő Le Roc Fleuri – mely azt jelenti: „virágos szikla” – hat emelettel rendelkezik majdnem 1000m2-en.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A rezidencia 1928-ban épült, de ekkoriban még kicsit másképpen nézett ki, mint akkor amikor Connery lakott itt.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A ház jelenlegi tulajdonosai drámaian megnövelték méretét az évek során, hozzáépítve két épületet, hogy két független villát hozzanak létre a vendégek számára.

Sean Connery 34 millió dolláros villája Most a telek másfél hektár, mely tartalmazza a frissen felújított teraszos kertet és egy hihetetlen sósvizes úszómedencét, mely olyan érzetet kelt, mintha a Földközi-tengerben úsznánk.

Sean Connery 34 millió dolláros villája Szinte minden szoba lélegzetelállító nyugati kilátással rendelkezik. Jobbra található Nice régi kikötője, mögötte ül az öböl az ikonikus Promenade des Anglais-szal. A távolban látható a Cap d’Antibes, melyet körbeölelnek az Alpok havas hegycsúcsai.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A biztonsági kapukon túl az aszfaltos felhajtó vezet a fő házhoz. A fedett bejárattól lépcsők vezetnek a ház fő szalonjába, melyek a padlótól a mennyezetig futó ablakokkal az elegáns teraszra néznek.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A fényben úszó villa 20-as évekbeli Art Deco jellegzetességeinek nagy része megmaradt, köztük a márvány lépcsősor kovácsoltvas és fa korlátjával. Ez, valamint az eredeti felvonó homlokzata kézzel készített, valamint kovácsoltvas és márvány részleteket tartalmaz.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A lift a fő lakosztályhoz vezet, mely a teljes felső szintet elfoglalja. Található itt két különálló fürdőszoba és egy hatalmas gardrób öltözővel. Mint a ház szobái, a fő lakosztály is gyönyörű, modern, széles lapú hajópadlót kapott.

A francia ajtókon át a fő lakosztályból a privát teraszra érünk, vagy a lépcsőn felmehetünk a hatalmas tetőteraszra. Egy szinttel lentebb található a konditerem, a Hamman spa és egy fürdőszobás szoba.

Sean Connery 34 millió dolláros villája A konditerem ablakai a ház egyik legegyedibb részére néznek, a beltéri úszómedencére, mely az otthoni szikla alapokra épült, kilátással a Földközi-tengerre.

A két vendég villa egy-egy pár fürdőszobás szobával és nappalival rendelkezik, melyből az egyiket jelenleg művészi stúdióként használják.

“Egyedi és elképesztően szép ez az ingatlan, kiváló helyen, percekre Nice repülőterétől, a CaP Ferrat-tól és Monacotól” – nyilatkozta Edward de Mallet Morgan, a Frank Knight Cap Ferrat-tól, mely az ingatlannal foglalkozik.