Senna emlékére

0

A két új karóra a néhai autóversenyző és a TAG Heuer márka nagykövete emlékére készült. Ayrton Senna kétség kívül a sportág egyik legnépszerűbb sportolója volt, arról nem is beszélve, hogy a legsikeresebb versenyző is.

TAG Heuer - Senna

Senna 41 grand prix-t nyert meg, és 1988-ban, 1990-ben, valamint 1991-ben is ő vitte haza a World Driver’s Championship első helyezését. Senna 1991-ben vált a TAG Heuer márka nagykövetévé. Magától értetődő választás volt a szerepre, hiszen ő az az ember, aki nyomás alatt is kiegyensúlyozott és célorientált tudott maradni. Sajnos az együttműködésnek hirtelen vége szakadt, amikor Senna 1994-ben életét vesztette a San Marino Grand Prix-n.

TAG Heuer - Senna
Bár Senna csak egyetlen TAG Heuer modellen tudott dolgozni, halála óta a márka időnként tervez egy-egy új karórát, amellyel a versenyző előtt tiszteleg (persze a McLaren Senna sportkocsiról sem szabad megfeledkezni). A két legújabb modellt Senna Special Editions Collection néven dobják majd piacra, Carrera Calibre Heuer 02 Chronograph Automatic és CarreraHeuer 02 Tourbillon Chronograph Chronometer fémjelzéssel.

TAG Heuer - Senna
A 43 milliméteres Carrera Calibre Heuer 02 Chronograph Automatic acél tokkal, a kerámia lünettán tachymeter skálával (sebességmérő az óra számlapja körül lévő forgatható mérőgyűrűn) és Senna nevével, valamint az S logóval büszkélkedhet, ami a mellékmutató közepén is megjelenik. A 6350 dolláros karóra S-alakú láncszemekből álló szíjjal rendelhető meg, ami pont úgy néz ki, mint amit maga Senna is előnyben részesített saját óráinál.

TAG Heuer - Senna
Carrera Heuer 02 Tourbillon Chronograph Chronometer 45 milliméterével picit nagyobb, mint társa, és az Automatictól eltérően csupán 175 darab készül majd belőle. Ezen kívül a tervezők elhelyeztek az órában egy hajszálrugós turbillon szerkezetet 6 óránál, a szerkezetet pedig egy certifikált kronométer hajtja. TAG Heuer - Senna

A Senna márkajelek nagyjából ugyanott jelennek meg, mint a másik órán, azonban a Chronometer piros hímzésű fekete bőr és fekete gumiszíjjal rendelhető. A limitált kiadású karórához 21 ezer dollárért juthatnak hozzá az érdeklődők a TAG Heuer webshopjából.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «