Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Serpenyőben sült tacos csirkeszárny

0

Őrülten egyszerű mexikói csavar a hagyományos csirkeszárny elkészítéséhez. Először egy gyors megmártózás a tojásban, aztán jöhet a taco fűszerezés és a liszt, és már végeztél is az előkészületekkel. Egy pillanat a forró olajos fazékban, és máris a tányérodra röppennek a kész szárnyak.

Hozzávalók

2 tojás
2 evőkanál víz
1/3 csésze liszt
1 csomag taco fűszerkeverék
½ teáskanál só
¾ csésze növényi olaj
900 gramm csirkeszárny
Öntet a tálaláshoz

Elkészítés

1.) Egy serpenyőbe tegyél papírtörlőket és készíts elő egy hűtő állványt.

2.) Egy kis tálban verd fel a tojásokat a vízzel. Egy nem túl mély tányérban keverd össze a lisztet a taco fűszerkeverékkel és a sóval.

3.) Egy fedett serpenyőben forrósítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékleten, amíg nagyjából 175 fokos nem lesz. Két adagban dolgozva, tedd a szárnyakat a tojásba, rázd le a felesleget, majd forgasd meg a lisztes keverékben. Helyezd a serpenyőbe, fedd le, és süsd 4 percig. Fordítsd meg, és további 3-4 percig hagyd benne, vagy amíg barna nem lesz és a csirke leve teljesen átlátszó nem lesz, amikor a legvastagabb részen belevágsz a csontig. Tedd ki a hűtő állványra, és ismételd meg a maradék szárnyakkal.

4.) Tálald öntettel ízlés szerint.

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «