Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sivatagi rózsa

0

Iwan Baan fotós új képeket készített a Katari Nemzeti Múzeumról; a hatalmas intézményt épp most építik Dohában.

Katari Nemzeti Múzeum

A francia építész, Jean Nouvel által tervezett épület formáját egy sivatagi rózsa ihlette, és a történelmi tárgyakat és modern hatásokat fogja ötvözni, ezzel párbeszédet kezdeményezve a gyors változások hatásáról. A múzeum célja, hogy hangot adjon Katar örökségének, miközben a jövőt ünnepli.

Katari Nemzeti Múzeum
A National Museum of Qatar egyik fontos küldetése, hogy megőrizze a dhow-at, a hagyományos vitorlás járművet, mely egykor Doha éltetőeleme volt. Ezek a hajók tették lehetővé a kereskedelmet, gyöngyhalászatot és a halászatot.

Katari Nemzeti Múzeum

A kiállítótermek mögött a Jean Nouvel tervezte múzeumban helyet kap egy 220 férőhelyes előadóterem, két üzlet, két étterem és egykávézó, illetve egy dedikált étterem rész, ahol a kulináris hagyományok kerülnek a középpontba, továbbá egy kutatóközpont és laboratóriumok, illetve egy egzotikus növényekkel teli kert.

Katari Nemzeti Múzeum
A múzeumot Sheikh Abdullah Bin Jassim al Thani eredeti palotája köré építették, amely Katar egyik legismertebb látványossága, és a hagyományos katari életmód emlékeként szolgált. A helynek különleges történelmi jelentősége van Katar számára, és nemrég állították helyre teljes pompájában. A palota központi kiállítótérként fog működni a múzeumon belül, amikor az megnyit 2018 második felében.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «