s

Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sült marhahúsos szendvics karamellizált hagymakarikákkal

0

Ha a zsemle tetejére felhalmozott sült marhahús tornyok nem fognak meg, a karamellizált hagymakarikák, akkor semmi. De ez csak fele az igazságnak, hiszen a tormás majonéz és a svájci sajtok kombinációja további ízfokozója ennek fantasztikus szendvicskölteménynek.

Sült marhahúsos szendvics karamellizált hagymakarikákkal

Hozzávalók

1 evőkanál olaj
2 nagy hagyma, vékonyra szeletelve (kb. 4 csésze)
1/3 csésze majonéz
1 evőkanál torma
12 darab zsemle
350 g sült marhahús (kb. 12 szelet)
4 szelet svájci sajt
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem

Sült marhahúsos szendvics karamellizált hagymakarikákkal

Elkészítés

1) Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy serpenyőben közepesen nagy lángon melegítsd fel az olajat forróra, majd süsd a hagymát az olajban 15-20 percig, miközben gyakran megkevered, amíg a hagymák puhák és aranybarnák lesznek. Ha a hagymakarikák elkezdenek összeragadni, önts hozzá ¼ csésze vizet.
2) Eközben egy kis tálban keverd össze a majonézt és a tormát. Vágd fel a zsemléket; tedd az alsó feleket egy nem kiolajozott tepsire. A felvágott felét kend meg tormás majonézzel. Oszd el a sült marhahúst a zsemléken. Kanalazd rá a karamellizált hagymákat a marhahús tetejére, majd fejeld meg egy kis svájci sajttal. Helyezd rájuk a zsemlék tetejét.
3) Egy kis tálban keverd össze az olvasztott vajat és a petrezselymet. Kend be velük a zsemlék tetejét. Nagyjából 19-22 percig süsd a zsemléket a sütőben, vagy amíg aranybarnák nem lesznek és a sajt meg nem olvad. Tálald ízlés szerint körettel, zöldségekkel.

Jó étvágyat!

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «