Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A száz éves születésnapját ünneplő Bentley-nek is lesz szalonja Magyarországon

0

Az 1919. július 10-én alapított Bentley Motors történelmének 100. évébe lépett, a brit gyártó pedig a centenárium alkalmából egy rövidke filmet mutatott be „Together we are Extraordinary: The Story of Bentley Motors“ (Együtt kivételesek vagyunk: a Bentley Motors története) címmel, amelyben felbukkannak a luxusmárka elmúlt 100 évéhez köthető ikonikus személyek, innovációk, sikerek, autók, valamint a varázslatos kézműves gyártás.

Bentley 100 éve

A film a márka alapítójáig, W. O. Bentley-ig visszanyúl, a történet pedig egészen napjainkig, az új Continental GT modellig tart, időközben számos érdekességet, kivételes karaktert, sportsikert és sikeres típust érintve.

A Bentley elmúlt 100 évét bemutató film lenyűgöző megoldásokat vonultat fel, például a 3D-s tech-nológiával leszkennelt szereplők digitális fémszobrokká alakulnak át. A különlegességek sorát a stilizált galéria-archívum, valamint a Hollywood-színvonalú grafikai technológia teszi teljessé.

A 4k ALEXA Mini kameratechnológiával és személyre szabott, egyedi eszközökkel felvett filmet a vizuális effektjeiért Oszkár-díjjal is kitüntetett „The Mill“ vállalat forgatta.

A film elején W.O. Bentley egy alumínium papírnehezéket (ami úttörő alumínium dugattyúit inspirál-ta) egy falhoz érint, ami életre kel, majd elkalauzolja a nézőket egy izgalmas útra a Bentley 100 éves történelmébe.

 

Természetesen felbukkannak a filmben a Bentley legendás hölgy és férfi sztárjai, akik például a ‘Blower’, majd a Speed 8 kormánya mögött megnyerték a legendás Le Mans-i 24 órás futamokat, de Woolf Barnato híres fogadása is felelevenedik a képkockákon, amelynek során a ‘Blue Train’ gyorsvonat ellen versenyzett az idővel. A filmet mindezeken felül azok a formák, felületek, valamint luxusminőségű anyagok is átitatják, amelyek a Bentley-t egészen a mai napig oly különlegessé varázsolják.

A Bentley centenáriuma – 100 évnyi exkluzivitás

1919-ben Walter Owen (W.O.) Bentley egy határozott célt szem előtt tartva alapította meg vállala-tát: olyan autókat akart építeni, amelyek gyorsak, innovatívak, és kategóriájuk legjobbjai. A Bentley mindvégig ezt a vezérelvet követte, és ennek köszönhető, hogy a Bentley Motors mind a mai napig a világ vezető luxus-autómárkája.

Bentley 100 éve

A Bentley 2018. július 10-től kezdve történelmének 100. évét tapossa, tehát kezdetét vette a visz-szaszámlálás a 2019-es centenáriumig. Ez a fantasztikus mérföldkő – ami igencsak kevés vállalat-nak adatik meg – kiváló alkalmat jelent a méltó ünneplésre, ami mind a Bentley 100 éves történel-mére, mind pedig napjainkban elért globális sikereire kiterjed.

Dupla ünnep Magyarországon: ősszel nyitja meg kapuit a Bentley Budapest autószalon

A Bentley centenáriuma hazai viszonylatban különös jelentőséggel bír: nem csak a márka 100 éves történelmét, de az első magyarországi Bentley szalon elkészültét is megünnepelhetjük, ami az ősz folyamán fogja megnyitni kapuit Budapest XI. kerületében, a Szerémi úton. A Bentley teljes mo-dellpalettája már tavaly óta hivatalos úton, importőri háttérrel elérhető Magyarországon, az ősszel nyitó Bentley Budapest szalon viszont kétségtelenül új szintre emeli a márka jelenlétét.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «