Kezdőlap Hírek Tech Színváltós kabát

Színváltós kabát

2502
0

Idén mutatták be a Vollebak’s Black Light Jacketjét, amely fekete foltok sorozatát foglalja magába, amelyek fehér színben verik vissza a fényt. A cég új Black Squid Jacketje jó pár lépéssel továbbviszi a koncepciót, és az egész kabát szivárványszínben pompázik.

Vollebak's Black Light Jacket

A tintahalak gyors színváltoztatási képessége inspirálta a poliészterből készült sí- és snowboard kabát felületét, amelyet egyfajta gyantával borítottak be, ez viszont több mint 2 milliárd lézerrel beágyazott fekete üveg mikrogömböt tartalmaz. Körülbelül 40 ezer ilyen kis gömb jut az anyag minden négyzetcentiméterjére.

Vollebak's Black Light Jacket

A benti, vagy nem megfelelő kinti fény visszaverődik ezekről a külső gömbökről, így a kabátnak olajszerű fekete színe lesz. A szikrázó napfény(vagy akár az autó fényszóróinak fénye) azonban átutazik a gömbök ívelt felöletén, és visszaverődik a gömb hátulján lévő irizáló bevonatról.

Vollebak's Black Light Jacket

Ennek eredményeként a kabát minden a spektrumon látható színt visszaver. A színpaletta változik, ahogy a viselő mozog a kabátban, és minden szögből másképp néz ki.

Vollebak's Black Light Jacket

A színváltós trükk mellett, a kabát teljesen víz- és szélálló, merinói gyapjú van a gallérján, cipzáras a hónalja a ventilláció érdekében, és belül külön cipzáras zseb van a telefonnak kis lyukakkal a füllhalgatónak, és Velcro-val felszerelt állítható ujja van.

A Vollebak Black Squid Jacket augusztus elején mutatták be és az alábbi linken lehet megrendelni 995 dollárért.