Kezdőlap Hírek Hajók Tengeri kikötő a vízen

Tengeri kikötő a vízen

558
0
Saturnia

Ki mondta, hogy egy tengeri kikötőnek a szárazföldön kell lennie? A Lazzarini biztosan nem. A tervezőstúdió legújabb innovatív koncepciója ugyanis egy többcélú szuperjacht, amely egyben dokkolóhely is a nyílt tengereket kiszolgáló kis hajók számára.


SaturniaA Saturnia névre keresztelt futurisztikus 100 méteres hajó geometrikus sziluettje éles, szögletes vonalakkal rendelkezik. A hajót teljes egészében száraz szénszálból kovácsolják, ami a Lazzarini szerint mintegy 50 százalékkal könnyebbé teszi a hasonló méretű hajóknál.
SaturniaTermészetesen az ellenállás csúcsa a hajó közepén található privát kikötő. Ezt az egyedülálló védett területet két nagy nyíláson keresztül lehet megközelíteni mindkét oldalon, amelyek szükség esetén automatikusan felemelkednek.

SaturniaAkárcsak egy hagyományos rakpart, a kikötő megkönnyíti a tengerészek ki- és bejárását, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy akár 1,5 méteres mélységű hajók is kiköthessenek benne. Gondolhatunk rá úgy is, mint egy luxus bejáratra a saját úszó szállodánkba.
SaturniaA belső tér öt emeletet és egy tetőantenna/radar területet foglal magában. Magas mennyezet és nagy ablakok emelik ki, amelyek a tengerrel való kapcsolat maximalizálását szolgálják. Az elrendezés a tulajdonosok igényei szerint testre szabható, és 10-20 vendéglakosztály, valamint 20 fős személyzet számára kialakított kabinok elhelyezésére alkalmas.
SaturniaAhogyan az várható volt, a Saturnia a luxus kényelmi szolgáltatások listájával rendelkezik, beleértve több medencét és szabadtéri étkezőhelyet, egy eVTOL-ok indítóállomását (végül is 2021-et írunk), valamint egy lenyűgöző üvegfenekű társalgót, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a hullámok alatti világra.
SaturniaAmi a meghajtást illeti, Lazzarini a Saturniát hibrid meghajtással képzeli el. A kettős dízelmotorok és a központi elektronikus vízsugárrendszer 30 csomós végsebességet biztosítana a hajónak, és kevesebb károsanyag-kibocsátást eredményezne.
SaturniaAkár hiszed, akár nem, ez egy viszonylag szelíd terv Lazzarinitől. A stúdió korábban óriási cápa és hattyú alakú megajachtokat, valamint egy golyóra hasonlító hiperjachtot is tervezett. Persze a tervezési innovációnak ára van, a Saturnia elég sokba fog kerülni. SaturniaLazzarini szerint a szuperjachtot kérésre 300 millió dollárért lehet megépíteni, és nagyjából 2,5 évbe telik majd, mire a tengerre szállhat. A legjobb, ha már most elkezdesz rá spórolni.

Saturnia