MiFérfiak.hu

Több mint kísérőhajó

Lynx 34 YXT

Tengeralattjárót és más “játékokat” is kapott a Lynx 34 YXT, mely Sport és Plus verzióban is elérhető. A felső kategóriás anyagok, a hatalmas fitnesz központ és beach club már csak hab a tortán.

Még egy szuperjacht is lehet túl sok… illetve a rajta lévő “játékszerek”. Persze az a célja, hogy szórakoztasson, a mini-tengeralattjáró és a helikopterek nem feleslegesek, viszont rengeteg helyet foglalnak. Ahogy a Lynx Yachts hívja az YXT-t, igazi “jacht extender” lett.

A holland hajóépítő vállalat 50 m-es hajója két változatban létezik, melyeket ahhoz tudnánk hasonlítani, hogy milyen egy hétköznapi farmer-pólóban vagy egy teljes frakkban megjelenni valahol. A YXT 34 Sport-on minden megtalálható, amit egy kísérőhajótól elvárnánk, nyílt tér a fedélzeten a merev testű felfújható limuzin, a négy WaveRunners és egy tengeralattjáró tárolására. A fedélzeti daru pedig 8,3 tonnát képes felemelni, hogy a játékokat a vízből és a vízbe emelje.

“A 145m2-nyi fedélzettel ez a modell a méretéhez képest minden lehetőséget felkínál” – mondta Bernd Weel tervező.

Amikor a fedélzet tiszta, tökéletesen alkalmas napozásra, vagy egy koktél partihoz, de akár táncolhatunk is rajta. A fő fedélzettől néhány lépésre lefelé lévő beach clubból pedig a vízszinten merészkedhetünk a tengerbe.

A Plus model finomabb részleteket kínál, viszont ugyanabból az anyagból és stílusban is kérhető, mint a fő jacht. Támogató hajóként szolgál, viszont több, mint egy második jacht.

Az elcsúszó üveg ajtók a beach clubból a 62m2-es fitnesz terembe vezetnek, melyben opcionálisan masszázs szoba is kérhető. Ha a tulajdonos elsősorban fitnesz célra használná, felszabadítható a hely. Hasonló a helyzet a 15m2-es szobákkal is, egyik mosodaként funkcionál vasaló állomásokkal, mosó- és szárítógépekkel, valamint hatalmas hűtő és fagyasztó gépekkel. A másik műhelyként is szolgálhat.

Végül három legénységi kabin és 25m2-es társalgó is többlet helyet jelent az anyahajó számára.

A kormányház egy további, L alakú társalgót és 360 fokos kilátást kínál, mely nem csak a könnyebb manőverezést, hanem a csodás kilátást is szolgálja. A Lynx YXT-t iker 12 hengeres Caterpillar C32 motorok hajtják, amellyel akár a 14.5 csomós sebességet is elérheti.

Exit mobile version