Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tüzes véget ért a NASA fotósának kamerája a kilövéskor

0

A rakétakilövések fényképezésének megvannak a sajátos határai – ha túl messze vagy, lemaradhatsz egy jó képről, ha túl közel merészkedsz, akkor pedig megégetheted magas. Bill Ingalls NASA fotós első kézből tapasztalta meg az utóbbit, amikor egy elég értékes felszerelése veszett oda a SpaceX Falcon 9 kilövésekor.

Megolvadt kamera

A távirányítású kamerákat általában olyan helyekre szerelik fel, ami már nem biztonságos az emberek számára, így gyakran elképesztő pillanatfelvételeket tudnak készíteni a rakéták kilövéséről. Ami érdekes ezzel az elpusztult kamerával kapcsolatban, hogy Ingall többi gépéhez képest nem is ez volt a legközelebb a tűzhöz.

Megolvadt kamera

„Voltak más kameráim, amelyek sokkal közelebb voltak a kilövéshez, és mind épségben maradt” – írta a Facebookon. „Ez egy kis bokortűz eredménye volt, ami nem szokatlan ilyenkor, és egy tűzoltó el is oltotta, de a kamerámnak ekkor már mindegy volt.”

Megolvadt kamera

Ingallnak sikerült kiszednie a memóriakártyát az elpusztult Canon 5D készlékéből (csak a váz 3,500 dollárt ér), egészen addig lőtte a képeket, amíg a tűz martaléka nem lett.

Megolvadt kamera
A kilövésből öt kommunikációs műholdat bocsátottak az űrbe, egy GRACE Follow-On űrhajóval együtt. Az akció a NASA és a German Research Center for Geosciences közös művelete volt, hogy nyomon tudják követni, hogy miként oszlanak el az anyagtömegek a Föld légkörénben, az óceánokban, szárazföldön és a jégtakarókon.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «