Kezdőlap Hírek Építészet Új spirál obszervatórium Kínában

Új spirál obszervatórium Kínában

715
0
“Nanchang Waves”

A Nordic Office of Architecture “Nanchang Waves” nevű projektje a kínai Jiangxi provinciában egy spirális obszervatórium tornyot is magában foglal.

“Nanchang Waves” A Nanchang városában lévő Wetland Park mellett helyet foglaló dizájn tükrözi a hely természeti adottságait, így a táj és épület elegyével egy különleges térbeli élményt nyújt. A projekt három természeti elemből áll, a vízből, földből és levegőből, melyek a három funkcionális területre utalnak, a frontális térre, a kereskedelmi létesítményekre és az obszervatóriumra.

“Nanchang Waves” Az oslói Nordic Office of Architecture rendelkezik irodákkal Koppenhágában, Londonban, Rejkjavikban. Azt vallják, hogy a frontális tér összemosódik a Nanchang ősi vízi kultúrájával és a szomszédos tó tájával.

“Nanchang Waves” “A táj minden csomópontja rendelkezik valamilyen funkcióval a különböző életkorú látogatók számára, valamint érdekes és emlékezetes térbeli élményeket nyújt” – nyilatkozták a tervezők.

“Nanchang Waves” A következő elem, mely a kereskedelmi létesítményeknek ad helyet, egy tetőtérrel rendelkező épület, melyet a környezet folytatásaként terveztek. “A frontális tér tájképe túlnyúlik az építészet háromdimenziós területe felé, egy lassan kibontakozó kültéri amfiteátrumon keresztül” – nyilatkozta a dizájn csapat. A kereskedelmi létesítmények kapcsolódnak a szomszédos nyitott plázához.

“Nanchang Waves” Az élmény a drámai obszervatórium tornyával ér véget, mely a város modern látványosságaként szolgál. A spirális struktúra kapcsolódik Nanchang történelmi tornyaihoz, mint a Wanshou Pagoda, melyet innen is látni.

“Nanchang Waves” Az építészek szerint a dupla csigalépcsőt önmagáért az utazási élményért tervezték amellett, hogy a magasban lévő megfigyelő központhoz is hozzáférést biztosít.

“Nanchang Waves” “Amikor elérünk a tetejére és belépünk az obszervatóriumba, páratlan látványban lesz részünk a közeli Wetlands természeti tájára, valamint megfigyelhetjük a város látképeit és napkeltekor és napnyugtakor megcsodálhatjuk a táj változásait.”