Vadrizses csirketál

0

Az alkotóelemeire bontott csirke és vadrizs leves feloldozás: gyors, könnyű, egészséges és minden falat ugyanúgy eltelít, mint a klasszikus levesből.

Hozzávalók

Vadrizs
1 evőkanál olívaolaj
½ csésze apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss zsálya levél
¼ teáskanál pirospaprika pehely
1 liter csirkealaplé
2 csésze nyers vad rizs

Feltét

2 csésze baba arugula (borsmustár)levél
2 csésze apróra vágott csirkehús
2 vilmoskörte héjával, félbevágva, kimagozva és felkockázva
¼ csésze összeomlott kék sajt
½ csésze pirított dió
¼ csésze szárított áfonya
½ csésze balzsamecet

Elkészítés

1.) Egy lábasban melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékletre. Add hozzá a salátát, a zsályát és a pirospaprika pelyheket; 3-4 percig főzd miközben néha megkevergeted, egészen addig, amíg a saláta puha lesz. Öntsd hozzá az alaplevet és a rizst. Melegítsd forrásig, közben néha kavargasd meg; csökkentsd a hőmérsékletet közepesen magasra. Fedd le, és főzd 50-55 percig az egészet, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja az összes levet. Hagyd állni még 5 percig lefedve.

2.) Oszd el a rizst 4 tál között. Tedd rá az arugulát, a csirkét, a körtét, a kéksajtot, a diót és az áfonyát. Tálald valamilyen öntettel.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «