A vasárnapi villásreggelik művészete

0

Az angolok találták fel, de az amerikaiak fejlesztették tökélyre  villásreggelit, ami a legjobb módja egy lusta vasárnap délelőtt eltöltésének. Persze csak akkor, ha az ember megtalálja a megfelelő helyet ahhoz, hogy ebből az egyszerű étkezésből igazi rituálé váljon. Ilyen a Philadelphiában található vendéglátóhely, amely mesteri szintre emelte a reggeli nem utolsó sorban a szendvicskészítés művészetét.

Villásreggeli

Eli Kulp séf miután olyan New York olyan kiemelkedő éttermeiben dolgozott, mint a Del Posto és a Torrisi, Philadelphiában telepedett le, és átalakította a Fork, az Old City-ben található elismert helyi kedvenc étlapját. Nem sokkal később Kulp és a Fork tulajdonosa – Ellen Yin – úgy döntött, hogy nyitnak egy másik éttermet is a szomszédban. „Ez 2012-ben történt, és az volt az ötletünk, hogy visszatérjünk a hagyományos módszerekhez” – mondta Kulp.

Villásreggeli
Mindennek az alapját a jó pékáru adja, az ehhez való lisztet közvetlenül egy helyi molnár malmából hozzuk, ebből dolgozik pékjük, Alex Bois egymást követő két évben is döntős volt a James Beard „rising star” díjért.

 

A High Street féle villásreggeli, tehát a pékáruval és a reggeli szendvicsekkel kezdődik. „Tudtam, hogy nem akarok egy sokadik palacsintázó-gofrizó helyet nyitni” – mondta Kulp. A visszafogott reggeli szendvics elegendő mozgásteret adott nekik, hogy valami egészen újat hozzanak ki ebből a műfajból.

Villásreggeli

Kulp és csapata helyi kézműves húsokkal, felvágottakkal és fűszerekkel emelik ki kenyereik és zsemléik ízét. Az egyik szendvicsben Lancaster bologna felvágott és tormás cheddar sajt kerül. Egy másikban ördögszekér-laskagomba, valamint a helyi zöldségek és a fekete-trombita gombából készült majonéz van. A croissant-ok, a kalácsok és a zabkásák mind házi készítésűek. Emellett figyelemre méltó a “pirítósuk” is, amelyek füstölt kékhal, pirított ricotta, vagy avokádó (töltött csemegekukorica és menta társaságában) felhasználásával készül.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «