Kezdőlap Hírek Dizájn Végre elkezdik építeni a Guggenheim Abu Dhabit

Végre elkezdik építeni a Guggenheim Abu Dhabit

1409
0

A Frank Gehry által tervezett Guggenheim Abu Dhabi projektet még 2007-ben jelentették be, így már egy évtizede készül ez a lenyűgöző múzeum.

Guggenheim Abu Dhabi

A Louvre Abu Dhabi szomszédságában álló múzeum a világ minden tájáról érkező műalkotásokat mutat majd be az óriási tömbökből és áttetsző kúpokból álló épületben. Rirchard Armstrong, a Solomon R. Guggenheim Museum and Foundation igazgatója szerint a projekt jó ütemben halad.

„A költségvetésbe is beleférünk, és nagyon várjuk, hogy bejelenthessük az építkezést.” A múzeum tizenkétszerese lesz a Frank Lloyd Wright’s Guggenheim New Yorknak, a pontos befejezés időpontját azonban még nem lehet tudni.

Guggenheim Abu Dhabi

A múzeum az 1960-as évektől napjainkig fog műalkotásokat felsorakoztatni. Számtalan művészeti területnek otthont ad majd, beleértve a közép-kelet alkotásait a 20. és 21. századból. A gyűjtemények kifejezetten a Guggenheim Abu Dhabi számára készülnek és céljuk, hogy erősítsék a múzeum elkötelezettségét a művészekkel való együttműködésre, amellyel a modern művészeteket támogathatják. A Perzsa-öbölben található épület hullámtörőként is fog szolgálni, amellyel az északi partot akarják megvédeni.

Guggenheim Abu Dhabi
A terveket a hatalmas belső terek inspirálták. A design bemutatja azt a hatalmas skálát, amelyen a modern művészek dolgoznak, és olyan kiállítótereket látunk majd benne, amikkel eddig még nem találkozhattunk múzeumokban. A galériák más-más belmagassággal rendelkeznek majd, így többféle kiállítást is tudnak benne szervezni. A galériatereket folyosók kötik össze a tervek szerint, a terek pedig egymásra is épülnek, így egy nagyon érdekes függőleges és vízszintes elrendezést kapunk.