Kezdőlap Hírek Vezércsel

Vezércsel

7824
0
ChessUp

A ChessUp sakktábla milliónyi játékstratégiát lefuttatva és felkínálva járul hozzá, hogy minél eredményesebb és sikeresebb sakkjátékossá váljunk.

A hagyományosnak tűnő sakktábla számítógéppel és fénymátrixszal van felszerelve, és játszma során fényjelzésekkel segíti a lépéskeresést. A ChessUp elsődleges célja, hogy kombinációs képességeinket fejlesztve, eddigi ismereteinktől és tapasztalatunktól függetlenül mesterjátékossá varázsoljon bennünket.
ChessUpAz okos sakktáblát a Stockfish nyílt forráskódú sakkmotor hajtja: egy mesterséges intelligencia, mely a jövőbe látva, csupán egy-két pillanat alatt milliónyi lépéskombinációval áll elő. Akár rendkívül részletes játékterveket is képes létrehozni és bemutatni, hogy a lépéseket, motívumokat, és megannyi, mattolásra való lehetőséget számba véve megmutassa a számunkra nyerő stratégiát.

ChessUpA tábla fekete háttérvilágítású, négyzetes felülettel rendelkezik és az oldalsó gombok segítségével beállíthatjuk, milyen mértékben szeretnénk igénybe venni a mesterséges intelligencia segítségét. Hogy játék közben minél többet fejlődjünk, a ChessUp tábla felvillanó mezőkkel vezet rá minket az eredményes stratégiára: piros fénnyel jelzi a kedvezőtlen, kékkel a közepesen eredményes, zölddel a kifejezetten előnyös lépéskombinációkat. A tábla a játék első lépésétől a sakk mattig folyamatosan igazítja és finomítja a játékunkat.
ChessUpA ChessUp táblán több féle partit indíthatunk: játszhatunk élő vagy online ellenféllel, vagy akár a gép ellen. Idővel olyan népszerű stratégiákat tanulunk meg alkalmazni, mint a vezércsel és a szicíliai védelem nevű nyitás vagy a király bástya végjáték. A táblához egy applikáció is tartozik, melynek köszönhetően megannyi kezdő, haladó és profi játékossal mérkőzhetünk a lichess.org sakkszerveren. Lehetőségünk van még izgalmasabb és dinamikusabb villámsakk meneteket is játszani – ilyenkor a tábla automatikusan kiszámítja az egyes játékosok gondolkodási idejét.
ChessUpA ChessUp táblát a Stockfish mesterséges intelligencia legfrissebb verziója működteti. A tábla az irányítók ellenére alig nagyobb egy hagyományos táblánál, és beépített 2600 mAh-s akkumulátora 12 órányi játékot tesz lehetővé. A táblához olyan kiegészítőket is beszerezhetünk, mint a bábutartó bársonytasak, az online játszmákat elősegítő mobil állvány, vagy a válltáska, melyben a teljes ChessUp felszerelés elfér. A felszerelés tökéletes választás akár kezdő, akár haladó játékosok vagyunk, kizárólag annyi a lényeg, hogy szeressünk játszani, és szívesen fejlesszük a stratégiánkat. A beépített mesterséges intelligencia segítségével garantáltan rátalálunk a számunkra megfelelő stratégiára, megtanuljuk, hogy néha el kell vesztenünk egy-egy csatát ahhoz, hogy végül a háborút megnyerjük, valamint képessé válunk olyan döntéseket hozni, melyeknek hosszútávon is jelentős hatása van.