Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Villámlátogatás

0

A nemzetközi menetpróbája előtt egynapos villámlátogatásra érkezett a Volkswagen zászlóshajójának legújabb nemzedéke az új Touareg

Volkswagen Touareg

Már az első, 2002-ben bemutatott Touareg is az adott korszak csúcsmegoldásait vonultatta fel, amiknek köszönhetően egyébként a Volkswagen a világ vezető – összes kategóriát lefedő – márkájává nőtte ki magát: a városi kisautótól, a felsőkategóriás szabadidő autóig.

Volkswagen Touareg
A modell a kategória egyik legjobb értékesítési eredményeit érte el: az első, és a 2010-től megvásárolható második generációs modellből összesen egymillió példány talált gazdára.
A társadalmi trendekhez hasonlóan az elmúlt másfél évtizedben a Touareg pozicionálása többször változott, azonban a modell dominanciája és kifejező dizájnja az összes szériánál érzékelhető volt.

Volkswagen Touareg

Amíg az első sorozat optimális egyensúlyt biztosított a komfort és az Off-Road tulajdonságok között, addig a második modell inkább az előbbi tulajdonságot helyezte előtérbe. Ez az irány érzékelhető erőteljesebben a most bemutatott Touareg esetében is, azonban a kényelmi jellemzők ezúttal az innovatív részleteknek köszönhetően változtak. Jó példa erre a teljesen újra fejlesztett masszázs ülések, az „Innovision Cockpit“, a konnektivitás, vagy a különböző hardver- és szoftver rendszerek, amik részben automatizált vezetési funkciókat tesznek elérhetővé.

Volkswagen Touareg
A Klaus Bischoff által vezetett Volkswagen dizájner csapat új dimenzióba vezette az új Touareget, ahol a forma és a technológiai képességek tökéletes összhangban vannak egymással.
A Touareg belső dizájnerei e gondolatok mentén egy teljesen új koncepció szerint alakították ki az utasteret, amit következetesen a digitális kor elvárásai alapján alkottak meg. Éppen ezért, ahol lehetett digitális kijelzőkre és kezelőkre cserélték le a hagyományos elemeket – ami adott felszereltségnél érhető el.

Volkswagen Touareg
Igény esetén 12 colos, digitális műszerfalat rendelhetünk és ezt egy 15 colos, interaktív kijelzővel (Discover Premium) egészíthetjük ki a középkonzolon. Ez utóbbi egy olyan interaktív felület, ahol minden járműinformációt megtalálunk és a legfontosabb komfort-, asszisztens-, illetve szórakoztató rendszerek beállításait is kezelhetjük.
A két digitális felület alkotja közösen az Innovision Cockpitet, amely egy új időszakot hoz el a Volkswagennél, soha korábban nem volt ugyanis ennyi digitális kijelző egy wolfsburgi modellben sem.

Volkswagen Touareg
Az utastér hangulatát három felszereltségi szint szerint választhatjuk ki. Az Atmoshpere lounge hangulatot kelt, amiben a fa és a natúr anyagok dominálnak. Az Elegance inkább a műszakibb, letisztult világot idézi, amiben dominálnak a fémes anyagok, s az ahhoz passzoló színek. Az R-Line pedig a sportosságot sugallja, mint azt a Volkswagennél megszokhattuk már.

Volkswagen Touareg
A Volkswagen az új Touareget egyedülálló, hatékony és nagy vonóerővel bíró, 3.0 literes, V6-os turbómotorokkal kínálja. Hazánkban kezdetben a 286 lóerős, V6-os dízellel rendelhető a modell, de idén júliustól a 3.0 literes, 231 lóerős TDI, szeptembertől pedig a 3.0 literes, 340 lóerős TSI is választható lesz. 2019 márciusában érkezik majd a kínálat csúcsát jelentő 4.0 literes, 421 lóerős dízelmotor, illetve egy Plug-In-Hybrid modell megjelenése is elképzelhető, azonban e variáns európai gyártását még nem jelentette be a vállalat.
Az új Touareg 17,8 millió forinttól indul.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «