fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A vízalatti robot két jármű egyben

0

A professzionális vízalatti járművek világában tulajdonképpen kétfajta létezik: a távolról irányított járművek, amik kiválóan működnek vizsgálatokhoz, illetve vannak az önműködő járművek, amik jobban passzolnak a keresési feladatokhoz. Az Aquabotix most ezt a kettőt ötvözte egyetlen eszközben, amit Integra AUV/ROV néven mutattak be.

Integra AUV/ROV

Ha éppen távirányítással használják, akkor az Integrat egy optikai kábel köti össze a Wi-Fi-vel ellátott irányítódobozzal a parton. A vezető valós időben tudja irányítani a járművet egy mobilra vagy számítógépre telepített alkalmazáson keresztül, ami folyamatosan kommunikál a dobozzal. Mivel az alkalmazás böngészőalapú, nem szükséges, hogy az irányító közvetlenül a doboz mellett álljon – igazából a világon bárhol tartózkodhat, ahol van internet kapcsolat.

Integra AUV/ROV
Ha önműködő változatban használják az Integrat, a kábelt kihúzzák, és a küldetést egy Windows program segítségével előre betáplálják a járműbe. Ha egyszer a vízbe kerül, automatikusan teljesít a beprogramozott missziót a megadott útvonalon, és elvégzi az előírt feladatokat.

Integra AUV/ROV
Az Integra öt nagy nyomatékú motorral, egy 1080p/30fps kamerával, 4,400 lumen LED világítással és egy szenzor csomaggal van ellátva, amiben van mélység-, hőmérséklet-, irány érzékelő és GPS is. Összesen 2,3 kg súlyt bír el, így további szenzorokkal, például hanglokátorral is fel lehet szerelni a járművet.


Valójában kétféle Integra modell létezik, az egyik 100, a másik 300 méter mélyre tud leereszkedni. Az akkumulátor működési kapacitása négy és nyolc óra.
Néhány vízalatti dróntól eltérően az Integra nem csak arra való, hogy egy vidám kis kirándulást tegyen a használó a víz felszíne alá – a javasolt felhasználási módok között szerepel a bűnüldözés, kutatás, környezetvizsgálat, védelmi és infrastrukturális feladatok.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «