MiFérfiak.hu

Citroën 2CV modern köntösben

A Citroën eCV koncepcióautó projektje vissza kívánja hozni az ikonikus Citroën 2CV-t (Chevaux Vapeur) a 21. századi modern világunkba. 1949-ben a Citroën bemutatta a 2CV-t, és most, 70 évvel később, Martin Hajek teljesen újragondolta egy elektromos autó formájában, és megalkotta a Citroën eCV-t.

Az inspirációt Martin Hajeknek az adta, hogy amikor Párizsba látogatott, ráeszmélt, hogy a francia fővárosnak nem volt valódi autós ikonja, mint például London fekete vagy New York ikonikus sárga taxijai. Szóval, miért is ne lehetne a Citroën ez az ikon Franciaországban?


A Citroën eCV koncepcióautóban a hagyományos műszerfalat felváltja annak digitális változata, kisebb, de ugyanúgy kiálló fényszórókkal rendelkezik, és az oldalsó tükröket apró kamerák helyettesítik. Összességében az ikonikus forma meghatározó jegyeit hordozza magában, egy modernebb lekerekített, kissé rajzfilmszerű alakban.


Az elektromos autók és az autonóm vezetés térnyerésével sok autógyártó kezdte klasszikus mintáit behozni a modern autógyártásba, mint például a Smart Vision EQ fortwo, a Honda Urban EV vagy a Peugeot e-Legend.

Exit mobile version